Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Προβολή ντοκιμαντέρ The Corporation: Αλλαγή ημέρας

Η προβολή που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου μεταφέρεται μία μέρα πριν, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00.
Η αλλαγή αυτή γίνεται καθώς την Πέμπτη θα γίνει ανοιχτή συζήτηση της λαΐκής συνέλευσης κατοίκων Θησείου & Πετραλώνων, στην οποία καποιοι από εμάς αλλά πιθανόν και άλλοι κάτοικοι της γειτονιάς θέλουν να συμμετέχουν. Η συζήτηση θα γίνει στις 8 το βράδυ, στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ (Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, στα Άνω Πετράλωνα).

Λίγα λόγια για την Προβολή της Τετάρτης


Από τα τέλη του 18ου αιώνα, με αμερικανική νομική απόφαση, η εταιρεία ως οργανωσιακό μοντέλο είναι νομικό πρόσωπο και έχει γίνει μια κυρίαρχη οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξουσία σε όλη την υδρόγειο. Η ταινία αυτή κάνει μια εις βάθος ψυχολογική εξέταση του μοντέλου οργάνωσης της εταιρείας μέσα από διάφορες μελέτες περιπτώσεων. Αυτό που δείχνει η μελέτη είναι ότι με  τη συμπεριφορά του, αυτό το είδος του "προσώπου" ενεργεί συνήθως σαν ένας επικίνδυνα καταστροφικός ψυχοπαθής χωρίς συνείδηση. Επιπλέον, βλέπουμε τη μεγάλη απειλή που ο "ψυχοπαθής" αυτός αποτελεί για τον κόσμο και το μέλλον μας, αλλά και πώς οι άνθρωποι με αποφασιστικότητα μπορούμε να πράξουμε για να το σταματήσουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: