Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Oμάδα Origami.

Στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη δημιουργείται μια νέα ομάδα, η ομάδα Origami.
Το origami είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού. Είναι επινόηση των Ιαπώνων, σύμφωνα με τους οποίους ‘ori’σημαίνει δίπλωμα και ‘gami’ χαρτί. Το origami χρησιμοποιεί το δίπλωμα για την κατασκευή πολλών θεμάτων. Το κόψιμο δεν επιτρέπεται. Το origami εξασκούνταν ήδη από την εποχή Edo (1603-1867). Σε αντίθεση με το origami, το κόψιμο του χαρτιού επιτρέπεται στο kirigami.
Το origami δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.α.
Στο παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ταξίδι Χωρίς Χάρτη μια βραδιά origami, όπου είχαν  γίνει 3 κατασκευές. 

Βραδιά Οrigami 


Οι δυο από τις τρεις κατασκευές 

οχτάεδρο ( 12 κομμάτια )


 spikyball (12 κομμάτια)




Ακομα στο χώρο του ταξίδι χωρίς χάρτη μπορείτε να βρείτε και τις παρακάτω κατασκευές

Μπάλα epcot ( 270 κομάτια )






Κύκνος ( 400 κομμάτια )



Παγώνι ( 1100 κομμάτια )




Με αφορμή αυτή τη βραδιά σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε την ομάδα Οrigami.
Σκοπός της ομάδας μας είναι να μοιραστούμε μαζί σας την τεχνική του origami, να φτιάξουμε διάφορες κατασκευές και στο μέλλον να πραγματοποιήσουμε μια βραδιά παρουσιάζοντάς τες.

Περιμένουμε τη δικής σας συμμετοχή και τις ιδέες σας στην πρώτη μας συνάντηση την Πέμπτη 20/1/2011 και ώρα 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email του Ταξίδι Χωρίς Χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: