Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Μαθήματα επεξεργασίας εικόνας (1)


Την Δευτέρα 28/3 στις 20.00 ξεκινάμε στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη μαθήματα επεξεργασίας εικόνας. Σκοπός η αυτομόρφωση. Είναι όμορφο όταν γνωρίζεις κάποια πράγματα να τα μοιράζεσαι χωρίς να μεσολαβούν ο ανταγωνισμός και το χρήμα. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και όπως επίσης καταλαβαίνετε δεν θα σας δώσει κανείς κανένα πτυχίο. Η αναταμοιβή σας θα έιναι η γνώση, η καλή παρέα και η συντροφικότητα. ΝΑΙ η συντροφικότητα είπαααα! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΙΝΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ!!!

Οκ. Επανέρχομαι. Δεν είναι βέβαια ότι υπάρχουν αναμεταξύ μας τα πλέον καταρτισμένα άτομα στο αντικείμενο αλλά όσο να' ναι κάποια βασικά τα ξέρουμε. Για αρχή θα ξεκινήσουμε με photoshop και δεν ξέρω αργότερα αν θα καταλήξουμε και σε τίποτα άλλο. Είδομεν...

Ο σκοπός είναι να μαζευτούμε όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν (από εντελώς άσχετους μέχρι και πιο έμπειρους) και από εκεί και πέρα ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων του καθενός να καταφέρουμε να μοιραστούμε όσα γνωρίζουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Ο στόχος αλλά και το συλλογικό ψάξιμο θα μας βάλει σε μία διαδικασία δημιουργική ώστε ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν ήδη κάποια πράγματα να βρουν το ενδιαφέρον για να ψαχτούν κι άλλο. Ελπίζω πως στην πορεία θα οργανωθεί καλά αυτό με σημειώσεις, ασκήσεις κλπ κλπ και ποιος ξέρει ...εγώ τουλάχιστον, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και κάτι πιο δημιουργικό που θα αναδείξει και το τι μάθαμε όλον αυτόν τον καιρό. Καλά μέχρι τότε βλέπουμε.

Οπότε την Δευτέρα στις 20.00 όποιος ή όποια ενδιαφέρεται ας έρθει και θα συζητήσουμε τις ώρες και τις μέρες που θα γίνονται τα μαθήματα αλλά και το πως θα διεξάγονται αυτά. Ελάτε με τετραδιάκι και με στυλό παρακαλώ! Τα λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: