Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σάββατο 2/4 στις 11.00: Decoupage και άλλες δημιουργίες στο Τ.Χ.Χ.

Επιτέλους Άνοιξη ! Επιτέλους θα βγούμε λίγο έξω!
Τώρα βέβαια θα πείτε τί "άνοιξη" είναι αυτή με τέτοιο καιρό...  (δυστυχώς απ' ό,τι μαθαίνω το Σάββατο θα έχει συννεφιά! )
Δεν πτοούμαστε όμως από τον καιρό!Αυτό το Σάββατο σας περιμένουμε για ένα πρωϊνό δημιουργίας και κουβεντούλας στον πεζόδρομο της Αριστοβούλου!
Θα ζωγραφίσουμε τον πίνακα του "Ταξίδι χωρίς χάρτη" , το κουτί εντύπων και την εξώπορτα, για να ανανεωθούμε λίγο...


Θα φροντίσουμε λίγο το παρτεράκι μας...


Και θα αναπαλαιώσουμε τις καρέκλες που έχουμε στο χώρο με βάψιμο και decoupage.

Decoupage είναι η τεχνική διακόσμησης ενός οποιουδήποτε αντικειμένου χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτα ή ριζόχαρτο. Επιλέγουμε δηλαδή το μοτίβο από μία χαρτοπετσέτα , το κόβουμε, το κολλάμε πάνω στην επιφάνεια που θέλουμε με κόλλα (βενζινόκολλα, atlacol)  και έπειτα περνάμε πάλι από πάνω του μία στρώση atlacol. Είναι πανεύκολο!

Δείτε κάποιες ωραίες δημιουργίες που έχουμε βρει από άλλα blogs :















Πριν την αναπαλαίωση












..και μετά












Κι επειδή , όπως λέει και η παροιμία "ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη" ... Σας περιμένουμε το Σάββατο στις 11!

Δεν υπάρχουν σχόλια: