Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Noσταλγώ όσα δεν έζησα (τέλος πρώτου μέρους) & Ταξίδι Χωρίς Χάρτη Μ.Π.


Οι παραστάσεις λοιπόν τελείωσαν. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γράψουμε κάποιον απολογισμό, καθώς τα συναισθήματα είναι πολλά και ανάμικτα από αυτές τις 8 ημέρες παραστάσεων. Κάποια στιγμή ίσως το επιχειρήσουμε. Προς το παρών όμως έκλεισε ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού "Νοσταλγώ όσα δεν έζησα" ενώ τώρα ξεκινάει ο δεύτερος.
Όπως είχαμε αναφέρει απ' την αρχή ο σκοπός μας ήταν να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα θέματα που θίγονται στην παράσταση όπως και στο μπροσουράκι της παράστασης. Άλλωστε το θέατρο για μας δεν είναι μία διαδικασία όπου κανείς περνάει 2 ωρίτσες για να ξεχαστεί. Είναι πολύ όμορφο να ξεχαστείς σε έναν άλλο επίπλαστο κόσμο, αυτόν του θεάτρου, να νιώσεις τα συναισθήματα που σου προκαλέι να ταυτιστείς με κάποιον από τους ήρωες του έργου κλπ. Όμως είναι ακόμα πιο όμορφο να μην τελειώνει αυτό εκεί. Το θέατρο να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω επικοινωνία και προβληματισμό.
Ελπίζουμε λοιπόν όσοι περάσαν αυτές τις μέρες από το ταξίδι χωρίς χάρτη αλλά και όσοι δεν πρόλαβαν ή τέλοσπαντων για κάποιον λόγο δεν έιδαν την παράσταση και ενδιαφέρονται, να έρθουν τις επόμενες μέρες στις σχετικές εκδηλώσεις που έχουμε αναφέρει και στην προηγούμενη ανάρτηση.
Όσον αφορά το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη ως ομάδα - χώρο και ως πολιτιστικό στέκι πλέον περάσαμε στην περίφημη για μας, αλλά και για πολλούς που θα έχουν ακούσει, Μ.Π. περίοδο. Ω! Ναι! Οι παραστάσεις τέλος (προς το παρών, έστω, καθώς κρατάμε μία μικρή επιφύλαξη για επανάληψη στο μέλλον) . Άρα επίσημα πλέον έχουμε περάσει στην Μ(ετά) Π(αράστασης) εποχή! Τέλος λοιπόν οι καθημερινές πρόβες! Τέρμα η εξορία και ο αποκλεισμός στα υπόλοιπα άτομα από τον χώρο! Τέρμα οι ανακατατάξεις στα αντικείμενα και έπιπλα του χώρου τέρμα οι τρύπες στους τοίχους και άλλα τέτοια.
Νομίζω ότι στα άμεσα σχέδια πλέον προβλέπεται η συνέλευση (καταρχην), επανάληψη του κουκλοθεάτρου, καινούριες προβολές και πολλά άλλα σίγουρα που θα ανακοινωθούν σιγά σιγά με την ύπαρξη του επόμενου προγράμματος.
Ελπίζουμε η Μ.Π. περίοδος να είναι ακόμη πιο δημιουργική με πολύ όρεξη για πράγματα και με καινούριους ανθρώπους.
Προς το παρών... Μαντέψτε... Κλασσικά θα σας κρατήσουμε συντροφιά με μία μουσικούλα. Πολλοί μας ρώταγαν τι μουσική έπαιζε πριν τη παράσταση ή και στο διάλειμμα. Μία από τις μπάντες που έπαιζαν συχνά λοιπόν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: