Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα 18/10 στις 21:00 προβολή: Δευτέρες με λιακάδα



«λαθρεπιβάτες στο πλοίο-φάντασμα της προόδου, ναυαγοί των δικών τους ονείρων κι εκείνων των συζύγων τους κι εκείνων των παιδιών τους», αναφέρει σε σημείωμά του ο σκηνοθέτης (Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα) για τους ήρωες της ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα» («Los Lunes al sol»).

Και εμείς λέμε «Τρίτη με κρύο» να μαζευτούμε στον ζεστό και πάντα φιλόξενο χώρο μας να δούμε την εν λόγω ταινία, πίνοντας ζεστό τσάι και μασουλώντας πατατάκια.  Και σαν λαθρεπιβάτες στο πλοίο-φάντασμα της παρακμής να συζητήσουμε με αφορμή την ταινία.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: