Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γενική Ενημέρωση Μάρτιος 2012

Δεν ξέρω ποιον μπορεί να αφορά αλλά είπα να κάνω μια γενική ενημέρωση... Έστω για τους κουτσομπόληδες :-)

Λοιπόν έχουμε και λέμε... Εδώ και καιρό λειτουργεί στο στέκι το εργαστήρι παύλα ομάδα (γιατί πρόκειται περί έμψυχου υλικού) stop motion κάθε Δευτέρα βράδυ. H ομάδα λοιπόν πλέον έχει δέσει και συνεχίζει ακάθεκτη την καλή και δημιουργική δουλειά της. Αυτή την περίοδο κατασκευάζει λιλιπούτεια έπιπλα για το σπίτι του κυρίου πρωταγωνιστή για το ταινιάκι το οποίο ετοιμάζει...

Επίσης λειτουργεί η ομάδα που ασχολείται με την παράδοση και τον χορό η οποία κάθε Τετάρτη το καίει στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη! Η ομάδα αυτή λοιπόν εκτός του ότι τρώει πίνει τραγουδάει χορεύει κιόλαααας! Οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς και εκτός από τις πολλές γνώσεις που έχουμε ανταλλάξει σχετικά με την παράδοση έχουμε και μία πολύ μεγάλη γκάμα χορών να επιδείξουμε! Και εις άλλα!

Επίσης για όσους είχαν βρεθεί στην λογοτεχνική - μουσική βραδιά "Οι αγάπες" αλλά και για όσους δεν είχαν καταφέρει να έρθουν να ενημερώσουμε ότι ετοιμάζεται αν όλα πάνε καλά ένα cdάκι με τα τραγούδια που ακούστηκαν εκείνο το βράδυ συν κάποια ακόμη ενώ παράλληλα ετοιμάζεται το ίδιο δρώμενο να επαναληφθεί με μια όμως πιο συνεκτική μορφή. Κάτι σαν μουσικοθεατρική παράσταση... Είδωμεν...

Κατά τα άλλα σε λίγες μέρες κλείνουμε τα 2 χρόνια λειτουργίας του στεκιού και εκτός του ότι χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό ίσως να ετοιμάσουμε και κάτι μικρό προς το παρών ενώ το καθιερωμένο από πέρυσι τριημεράκι πιθανόν να γίνει όταν ανοίξει ο καιρός και μπορούμε να βγαίνουμε και έξω.

Χμ... Νομίζω αυτά μαγειρεύονται τον τελευταίο καιρό στο μικρό μας στέκι... Τα λέμε από κοντά με όλους στα εργαστήρια, στην γειτονιά αλλά και στις επόμενες εκδηλώσεις! Με πρώτη την προβολή που έχουμε την Κυριακή. Αν κάτι ξεχνάω συμπληρώστε όσοι γνωρίζετε κάτι παραπάνω!

Καιιιιι τραγουδάκι κλασσικά, ένα που ακούγεται αρκετά τον τελευταίο καιρό στο στέκι :

Δεν υπάρχουν σχόλια: