Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διαχειριστική συνέλευση την Παρασκευή 30 Μάρτη στις 20.30

συνέλευση κατοίκων στύλου...

συνέλευση κατοίκων βυθού...

Η συνέλευση σε ένα στέκι σαν αυτό του Ταξίδι Χωρίς Χάρτη δεν αποτελεί απλώς έναν συμβολισμό ή ένα μείζωνος σημασίας θέμα. Η συνέλευση είναι αυτή που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για όλα όσα έχουμε καταφέρει να πραγματοποιηθούν στο στέκι σε αυτά τα δύο χρόνια, ευθύνεται για την καλύτερη οργάνωση μας, για την συνδιαμόρφωση των απόψεων μας, για το πλήθος των εκδηλώσεων, των εργαστηρίων και των δημιουργημάτων που έχουν προκύψει όλον αυτόν τον καιρό. Χωρίς αυτή ούτε πρόγραμμα, ούτε εργαστήρια, ούτε καν ο χώρος να μας φιλοξενεί δεν θα υπήρχε. Η συνέλευση αποδεικνύει ότι ένα μικρό πλήθος ανθρώπων καταφέρνει να συναποφασίσει, να συνδιοργανώσει, να εκφραστεί και τελικά να αυτοοργανωθεί με γνώμονα την αλληλοβοήθεια, την αμοιβαία κατανόηση, την ομαδικότητα και την δημιουργικότητα.
Ραντεβού λοιπόν με όλους τους συνταξιδιώτες την Παρασκευή στις 20.30 για την συνέλευση για τον μήνα Απρίλιο με ιδέες, προτάσεις, απόψεις και όρεξη. Δεν εννοώ όρεξη για φαγητό... Αν και ξέρω εγώ στο τέλος πάλι θα τρώμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: