Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

Μετά από μία μικρή διακοπή για τις μέρες του Πάσχα, το Ταξίδι χωρίς χάρτη συνεχίζει τα εργαστήρια που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση καθώς και τις εκδηλώσεις του οι οποίες για τον μήνα Απρίλιο είναι αφιερωμένες στην πολιτιστική ανατροπή.

Μετά από την παρουσίαση - συζήτηση της Παρασκευής 6/4, για τους γελωτοποιούς και τους γελωτοποιούς της αυλής από τον Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, μέσα από απτά παραδείγματα από ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στα σπίτια όλων, καταφέραμε να έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, για σκέψη και προβληματισμό, με ισχυρές διαφωνίες γι'αυτά τα θέματα.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 21:00 το βράδυ, θα υπάρξει προβολή της ταινίας "Sound of noise" (2010) των Ola Simonson και Johannes Stjarne Nilsson. 
Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία μιας ακτιβιστικής ομάδας καλλιτεχνών οι οποίοι "σαμποτάρουν" διάφορα θεσμικά όργανα της πόλης παίζοντας απλά μουσική. Για όσους γνωρίζουν είναι μια συνέχεια του 2001 μικρή μουσική ταινία "One Apartment and Six Drummers", η οποία έγινε από τους ίδιους ανθρώπους και ακολούθησε την ίδια βασική ιδέα.


Θα ακολουθήσει ελεύθερη κουβέντα σχετικά με τον πολιτιστικό ακτιβισμό και για τον ρόλο της τέχνης στην κοινωνία και την πολιτική με παραδείγματα. Σας περιμένουμε όλους, γείτονες και φίλους για να δούμε όλοι μαζί την ταινία και να συζητήσουμε. Η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: