Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ


Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!! 

 Από την ομάδα παραδοσιακών χορών στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη σας ενημερώνουμε, πως αυτή την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 20.00 σας περιμένουμε όλους στον πεζόδρομο, έξω από το στέκι μας, Αριστοβούλου 16 Κ. Πετράλωνα.
 Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη συζήτηση για την τέχνη στην καθημερινότητα της ζωής στην ύπαιθρο, στην συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών και δρώμενων και τέλος θα κλείσουμε με ένα γλεντάκι με χορό, για όλους τους παρευρισκόμενους! 
 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και ο χώρος λειτουργεί με κουτί οικονομικής ενίσχυσης για όποιον επιθυμεί. :) 
 Για το ιστορικό η ομάδα χορού ξεκίνησε την λειτουργία της από τα τέλη Ιανουαρίου 2012. Ξεκινήσαμε λοιπόν, μια περιπλάνηση στους δρόμους της παράδοσης, έχοντας ως στόχο όλες εκείνες τις πηγές όπου θα μπορούσαν να γίνουν 'εργαλεία γνώσης'. Συλλέγαμε πληροφορίες για ήθη, έθιμα, λαϊκή τέχνη και γενικότερα την παράδοση και ως ομάδα κάναμε συζητήσεις ενώ φυσικά μαθαίναμε και χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος!
 Μέχρι την Κυριακή, σας αφιερώνουμε ένα τραγουδάκι... για 'προπόνηση' στον χορό ;) χεχεχεχε



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την όμορφη βραδιά που περάσαμε!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ομαδικότητα που ένοιωσα πολλές φορές, για την διασκέδαση, τις γνώσεις, όλα τα πάνω και τα κάτω μας και τελικά το όμορφο αποτέλεσμα που μένει πίσω πλέον για να το θυμόμαστε...
Άξιζε τελικά που καταφέραμε και το διοργανώσαμε και ελπίζω και σε άλλα τέτοια!!
Παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, θα κρατήσω αυτό που λέει και το τραγούδι "τα βάσανά μου τραγουδώ τον πόνο μου γλεντίζω.." διότι πιστεύω πως τα πράγματα που διδασκόμαστε από τέτοια εγχειρήματα και ομάδες είναι το καλύτερο "γιατρικό" από εδώ και στο εξής!
Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια ευχή: "..πολύ σύντομα, και σε άλλες τέτοιες στιγμές και τα καλύτερα να είναι πάντα μπροστά!! "
Σας φιλώ όλους, Γ. :)

Ανώνυμος είπε...

Θα 'θελα να 'χα μια καρδιά τη μια να σας χαρίσω κι έτσι :)

Μ Μος