Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Το παραμύθι στο χτες και στο σήμερα

Γιατί λέμε παραμύθια;
Και τι έχουν τα παραμύθια να πουν σε εμάς;
 Αναπνέουν ακόμα και σήμερα;Το Σάββατο 25/5 στις 20.30 ταξιδεύουμε πάλι στον κόσμο των παραμυθιών και αυτή τη φορά συζητάμε για τα παραμύθια και τις σύγχρονες μεταμορφώσεις τους. Η ομάδα αφήγησης παραμυθιού και κουκλοθεάτρου "Φτουξελευτερία" ζωντανεύει στιγμιότυπα απ' το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας και με αυτή την αφορμή μιλάμε για την προσαρμοστικότητα του λαϊκού παραμυθιού στη σημερινή εποχή, τις αλλαγές που υφίσταται και τη μετατροπή του από προϊόν της προφορικής παράδοσης σε "θέαμα" για το παιδικό κοινό.


Ακούυυυυυυσατε ακούυυυυυσατε! Την Κυριακή στις 18:00 θα γίνει και η μηνιαία συνέλευση του στεκιού, πάντα ανοιχτή σε καινούργια πρόσωπα και ιδέες, ρεαλιστικές ή των παραμυθιώνε :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: