Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δύο καλέσματα για πράγματα που μας αφορούν άμεσα

Αύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 9, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 8) για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους γείτονες μας, που υπερασπίστηκαν την ελεύθερη πρόσβαση στο λόφο του Φιλοπάππου, ενάντια σε όσους θέλαν να περιφράξουν, να επιβάλουν εισιτήριο και γενικότερα να επιβάλουν τα αναπτυξιακά σχέδια τους σε αυτόν τον, τόσο ζωτικής σημασίας για όλους μας, ελεύθερο χώρο πρασίνου.

Ενώ τη Παρασκευή 17/5 στις 20.30 συγκέντρωση στη πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα ενάντια στη μαφία και τη βιομηχανία της διασκέδασης που πρόσφατα έκανε μία δολοφονική επίθεση σε βάρος κατοίκου των Α.Πετραλώνων.

Τα Πετράλωνα και κάθε γειτονιά δεν θα γίνεται έρμαιο στους εργολάβους και στους επιχειρηματίες. Προτάσουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την αυτοργάνωση. Ενδιαφερόμαστε και αγωνιζόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας πόσω μάλλον στην ίδια μας την γειτονιά.

Παραθέτουμε σχετικά λινκ για περαιτέρω ενημέρωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poly mikrh enhmerwsh... H synexeia ths dikhs gia to Filopappou , thn Deutera stis 9 to prwi.. poly shmantiko oti polys palios alla kai neos kosmos apo thn geitonia, shmera htan ekei!