Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Και το όνομα αυτής......Σινεμά ο Παραδεισος

   Η πρώτη συνάντηση μετά το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!!! Από ότι φάνηκε όλοι περιμέναμε την συγκεκριμένη μέρα και την πρώτη μας προβολή για την νέα χρονιά !!! Από νωρίς νωρίς στο χώρο εφόσον χρειαζόταν ένα πρώτο μίνι συμμάζεμα και καθάρισμα. Τα κεράκια άναψαν, τα φώτα χαμήλωσαν, ο προτζέκτορας ετοιμάστηκε και η πρώτη προβολή ήταν γεγονός. Η διάθεση ήταν εύθυμη και οι γνωστές (ηλιοκαμένες) φάτσες άρχιζαν να φαίνονται. Οι πρώτοι διάλογοι σχετικοί με το καλοκαίρι, τα μπάνια, τις παραλίες, τις περιπέτειες που ο καθένας πέρασε. Σιγά σιγά ήρθε ή ώρα για την απόφαση της ταινίας. Ευτυχώς ή απόφαση πάρθηκε σχεδόν αυτόματα (ας είν καλά το blog) !!! Η πρώτη προβολή ήταν γεγονός. 
   Και το όνομα αυτής: Σινεμά ο παράδεισος. Μια ταινία που μας ταξίδεψε, μας συγκίνησε, μας θύμισε τον ρομαντισμό και μας έδειξε πώς ο χρόνος και η ιστορία, αλλάζει ανθρώπους και μέρη.  Το σινεμά ο παράδεισος, ένας τόπος ψυχαγωγίας και συνεύρεσης των κάτοικων ενός μικρού χωρίου της Σικελίας. Η ζωή του χωρίου και του σινεμά μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, πριν και μετά από την ενηλικίωση του. Πριν και μετά από την φυγή του για την Ρώμη. Ο θάνατος  ενός αγαπημενου προσώπου σημάνει την νοσταλγία των παιδικών χρόνων και σηματοδότη την επιστροφή στο χωρίο μετά από 30 περίπου χρόνια. Τίποτα όμως δεν είναι το ίδιο, ο ρομαντισμός  σχεδόν χαμένος και τα σοκάκια του χωρίου  αντί για ανθρώπους, γεμάτα αυτοκίνητα, φορτηγά και διαφημίσεις. Τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν, τότε που οι άνθρωποι γέλαγαν, έκλαιγαν, ζούσαν μέσα στο σινεμά ο παράδεισος. 
   Μέχρι την άλλη προβολή ή συνάντηση χαιρετίσματα σε όλους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: