Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010: Προβολή ταινίας

Λέμε για την Κυριακή το βραδάκι στις 9 να κάνουμε μια προβολή. Ας ελπίσουμε και ο καιρός να μας κάνει την χάρη και να δροσίσει λίγο.Είχαμε μια αναποφασιστικότητα σχετικά με την επιλογή της ταινίας και τελικά καταλήξαμε πως θα φέρουμε 3 ταινιούλες όλες ιταλικές και γλυκές και η επιλογή θα κριθεί ως και την τελευταία στιγμή!Όσοι πιστοί (και απιστοι δλδ) προσέλθετε!

Παραθέτω λίγα λογάκια για την καθε μία απ' τις 3:

H Τίγρης και το Χιόνι

"Είχα έντονη επιθυμία να κάνω μια ταινία τόσο αγνή όσο το χιόνι, αλλά και τόσο άγρια όσο ο τίγρης. Πρόκειται για την αγάπη ενός άντρα για μια γυναίκα, για την οποία θα πέθαινε κυριολεκτικά". Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Ρομπέρτο Μπενίνι, όταν ρωτήθηκε για τη βασική ιδέα της ταινίας του.

Σινεμά ο Παράδεισος

Το Σινεμά Παράδεισος αφηγείται την ιστορία του Salvatore (το παρατσούκλι του είναι Toto), ενός ορφανού αγοριού το οποίο γεννήθηκε και έζησε σε ένα μικρό χωριό της Σικελίας στην δεκαετία του '40 και '50. Τώρα διάσημος σκηνοθέτης πια, επιστρέφει στην Σικελία για την κηδεία του παιδικού του φίλου του Alfredo, ο οποίος εργαζόταν στον μοναδικό κινηματογράφο του χωριού και έκανε τις προβολές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, περνάει από μπροστά του όλη του η ζωή. Ο πρώτος του έρωτας με την πανέμορφη Elena, τα χρόνια που έζησε στην κλειστή κοινωνία πριν από τριάντα χρόνια και τα καλά και τα άσχημα που του συνέβησαν στην ζωή του μέχρι τώρα.


Ο ταχυδρόμος

Η ταινία αφηγείται τη φιλία του νεαρού ταχυδρόμου Μάριο Ρουόπολο (Τροΐζι) με το Χιλιανό κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Νουαρέ) και τον έρωτα του πρώτου για την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο (Κουτσινότα). Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα Ardiente Paciencia του Αντόνιο Σκάρμετα (1985) και ακολουθεί αρκετά πιστά την πλοκή του, με τη διαφορά ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία του '50 αντί για τη Χιλή του '60.

Υγ. Η ψηφοφορία αρχίζει από τώρα :-)

Τα λέμε την Κυριακή!

8 σχόλια:

nick-wizard. ++++ είπε...

Ρομπέρτο Μπενίνι, φοβερος!!!!!!
πολυ καλο εργο.
παρακαλω μια ψηφο!!!

Υ.Γ εχουμε και μηχανακια να παρουμε εε....

Χάρης είπε...

Σινεμά ο Παράδεισος, δηλαδή ο χώρος προβολής στο ταξίδι χωρίς χάρτη...αν έχει βέβαια δροσιά.
Είχα δει την ταινία πιο μικρός και πραγματικά με είχε κάνει να δακρύσω, να γελάσω, να σκεφτώ. Χωρίς να σνομπάρω τον Ρομπέρτο, προτείνω τον Παράδεισο.

Βαγγέλης είπε...

Εγώ ψηφίζω σινεμά ο παράδεισος καθως μου άρεσε πολύ όπως το έθεσε ο Χάρης από πάνω... αλλά και επειδή είναι το μόνο απ' τις 3 που δεν έχω δει! Σαν δεύτερη επιλογή πάντως θα έλεγα το il postino που προσθέτει και λίγο από ποίηση. Άσε που μου ανοίγει και την όρεξη αφού θυμάμαι τις πατάτες "πάμπλο νερούδα"! Χεχεχε... Τώρα βέβαια...σαν τρίτη επιλογή... οκ οκ σταματάω! Ψηφίζω μόνο μία! Σινεμα ο Παράδεισος!

Ανώνυμος είπε...

Psifizw sinema o paradeisos paidia!

Frosti είπε...

Ψηφίζω Σινεμά ο Παράδεισος καθώς εκτός του ότι είναι η μόνη από τις τρεις που δεν έχω δει, μου φάνηκε και πολύ ενδιαφέρουσα η πλοκή!! Απ'ό,τι φαίνεται κιόλας αυτή θα βγει!! Χουχου!! Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για την πρώτη μας φθινοπωρινή προβολή!

Frosti είπε...

Ο Ανώνυμος όμως πολύ με έχει προβληματίσει.. Μήπως είναι βαλτός?? Τί σόι ψηφοφορία κάνουμε εδώ πέρα? Καμία δημοκρατικότητα στη διαδικασία, είναι κάθε άλλο παρά μυστική η ψήφος! Χουχου!
Όπως θέλει βέβαια ο καθένας, κανένα πρόβλημα, αγαπητέ ανώνυμε θα σε εντοπίσουμε στην προβολή!!

Διαπορος είπε...

Παιδιά ψηφίζω κι εγώ σινεμά ο παράδεισος που δεν την έχω δει και ακούω ωραία σχόλια... και σαν δεύτερη επιλογή το il postino

raslowbap είπε...

Ψηφίζω οτιδήποτε εκτός από Μπενίνι

:)