Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οδοιπορικό 10 έως 19/10/10 (μέρος 3 απο 4)

Κι έτσι ήρθε κι η Κυριακή (17/10)! Το καινούριο μας πάτωμα ήταν έτοιμο να μας ''υποδεχτεί''! Συγκλονιστική βραδιά! Πρώτον γιατί συγκεντρωθήκαμε πολλά άτομα (γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα), δεύτερον γιατί όλοι είχαμε τρομερή όρεξη για συμμετοχή σ'αυτό που θα ακολουθούσε και τρίτον γιατί τελικά όλοι το ευχαριστηθήκαμε!
Ξεκινήσαμε το θεατρικό παιχνίδι με μια άσκηση εκτός των προγραμματισμένων. Συγκεκριμένα με παιχνίδι ''γνωριμίας''. Ξεκινώντας κυκλικά ένας ένας έπαιρνε σειρά, μιλώντας σε ενεστώτα σα να βρίσκεται σε 3 φάσεις της ζωής του, μία στο παρελθόν (2007) , μία στο παρόν (2010) και μία στο μέλλον (2013).
Ανακαλύψαμε ο ένας για τον άλλο πτυχές και συναισθήματα που δεν γνωρίζαμε, άλλοτε χαράς, άλλοτε συγκίνησης , άλλοτε προβληματισμού και άλλοτε φαντασίας, αφού στο 2013 κόντεψε να γίνει επανάσταση...χαχα!
Συνεχίσαμε με παιχνίδια κίνησης του σώματος με σκοπό την εξοικείωση με το δικό μας και των γύρω μας. Καθώς και απόκτηση εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης για τον εαυτό μας και για τους άλλους.
Ο ''πάγος'' είχε σπάσει...
Όλοι είχαμε γίνει μια μεγάλη παρέα...
Μετά ακολούθησαν ασκήσεις έκφρασης του προσώπου και συγχρονισμού μεταξύ μας. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα καταφέραμε να συγχρονιστούμε τόσα άτομα  και μέσω διάφορων ήχων ( με τα χέρια, με το στόμα) να δημιουργήσουμε τον ίδιο ρυθμό!
Έπειτα χωριστήκαμε ανά 2 άτομα παρουσιάζοντας μέσω παντομίμας ΟΧΙ ταινίες, ΟΥΤΕ πρόσωπα ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ!!
Και καταλήξαμε με μικρά παραστασάκια αυτοσχεδιασμού.
Πόσο ταλέντο, πόση φαντασία και πόση έμπνευση διαθέτουμε όλοι μας, τελικά! Σκηνοθεσία, σκηνικά, μουσική, υποκριτικό ταλέντο.... Όλα μέσα σε λίγα λεπτά ετοιμάζονταν και ''ξεδιπλωνόταν'' το ταλέντο απ'τον καθένα μας!
Η ώρα είχε περάσει, ήταν περασμένα μεσάνυχτα και η επόμενη μέρα δύσκολη για όλους (λόγω δουλειάς,μαθημάτων κλπ).Παρόλα αυτά κανείς δεν το σκεφτόταν... Ζούσαμε τη ''στιγμή'' κι αυτή ήταν τόσο ονειρική και όμορφη...!(Νομίζω ότι όλοι λέγαμε από μέσα μας να μην τελειώσει...!)
Ευχόμαστε και στην επόμενη βραδιά με θεατρικό παιχνίδι και σε κάθε άλλη που θα ακολουθήσει να συνεχίσουμε έτσι...
Α!Και περιμένουμε κι άλλους στην παρέα!
Εις το επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: