Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο στα καλλιτεχνικά...

Αύριο Κυριακή 12/12 στις 5μμ θα συνεχιστεί η φωτιζόμενη κατασκευή με δέντρα και σπιτάκια από χαρτόνι, που ξεκινήσαμε την προηγούμενη Κυριακή. Από σήμερα λοιπόν που ο καιρός ανατράπηκε, και οι ζεστές μέρες δώσαν την σειρά τους σε αυτήν την κρύα μέρα με το χιόνι να πέφτει ασταμάτητα, μπορούμε πλέον να μπούμε σε ένα πιο χειμερινό και χριστουγεννιάτικο κλίμα. Παρακάτω φαίνονται μερικά από τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που κατασκευάστηκαν την προηγούμενη φορά πέρα από  την κατασκευή που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.Τα χριστουγεννιάτικα αστεράκια είναι σαφώς επηρεασμένα από την τεχνική origami, καθώς τον τελευταίο καιρό η ομάδα του ταξίδι χωρίς χάρτη έχει μυηθεί στην τεχνική, και έχει επιδοθεί θα έλεγα με μανία σε κατασκευές origami.


Η κατασκευή τους είναι πολύ απλή και οικονομική. Για όποιον ενδιαφέρεται να τα κατασκευάσει, μπορεί να δει κάποιες οδηγίες εδώ. Σύντομα θα ανέβει και η επόμενη κατασκευή. 

Ραντεβού αύριο το απογευματάκι να φτιάξουμε την φωτιζόμενη κατασκευή. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: