Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νοσταλγώ όσα δεν έζησα


Η θεατρική ομάδα του «Ταξίδι Χωρίς Χάρτη» παρουσιάζει την παράσταση «Νοσταλγώ όσα δεν έζησα». Μια σπονδυλωτή παράσταση που αποτελείται από τη δραματοποίηση της «Αρκούδας του Πίνδου» του Δ. Χατζή αλλά και από κείμενα της ομάδας.
Η ομάδα προβληματίζεται σχετικά με τις κοινωνικές και πολιτικές μεταβολές που επέφερε η ερήμωση της υπαίθρου αλλά και γενικότερα ο σύγχρονος αστικοποιημένος τρόπος ζωής.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πολιτιστικό στέκι «Ταξίδι Χωρίς Χάρτη» με ελεύθερη είσοδο.


Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων στο 6947536600


1 εώς 8 Μάρτη καθημερινά στις 21.00
Διάρκεια παράστασης 150 λεπτά

Αριστοβούλου 16 Κ. Πετράλωνα



Ο στόχος της ομάδας, από την αρχή που ξεκινήσαμε την ενασχόληση μας με τα θέματα που προκύπτουν από την παράσταση «Νοσταλγώ όσα δεν έζησα», ήταν να ανοίξει ένας σχετικός κύκλος συζητήσεων. Είχαμε λοιπόν την επιθυμία να μοιραστούμε όλα όσα έχουμε ψάξει και έχουμε σκεφτεί πάνω στις εν λόγω θεματικές ενότητες αλλά και να ακούσουμε και τις απόψεις των θεατών ή και γενικότερα άλλων ανθρώπων. Λόγω της μεγάλης διάρκειας της παράστασης όμως δεν ήταν εφικτό αυτές οι συζητήσεις να γίνουν μετά το πέρας της κάθε παράστασης. Έτσι επιλέξαμε να διοργανώσουμε μετά την ολοκλήρωση όλων των παραστάσεων κάποιες εκδηλώσεις στο Ταξίδι Χωρίς  Χάρτη όπου θα μπορέσουν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αλλά και να συζητήσουμε κάθε φορά την εκάστοτε θεματική ενότητα.


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στις  21.00:
«Η διαχρονική αναζήτηση της ουτοπίας»

Η αναζήτηση της ουτοπίας από τους ήρωες του έργου αντικατοπτρίζει την διαχρονική αναζήτηση της ανθρωπότητας για μία ιδανική κοινωνία και έναν ιδανικό τόπο. Θα ακολουθήσουμε μία διαδρομή ουτοπικής αναζήτησης από την αρχαιότητα ως τώρα και θα ψάξουμε να βρούμε τις τομές του παρελθόντος με το σήμερα.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 17.00 :
«Οι κοινωνικοπολιτικές μεταβολές που επέφεραν η ραγδαία αστικοποίηση και η ερήμωση της υπαίθρου»

Συζήτηση σχετικά με την ερήμωση της υπαίθρου και τις νέες πολιτικές ανάπτυξης. Πως οι μεγάλες δημογραφικές  μεταβολές των τελευταίων ετών και η αστικοποίηση συνέβαλαν στην ερήμωση της υπαίθρου και πως περιγράφεται η σημερινή κατάσταση καταστροφής της φύσης, με γνώμονα τις προοπτικές της «πράσινης-αειφόρου» ανάπτυξης.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στις 21.00: *
«Το διαχρονικό θέμα της μετανάστευσης»

Το θέμα της μετανάστευσης στην «Τελευταία αρκούδα του Πίνδου», οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες και η Ελλάδα από ορμητήριο – χώρος υποδοχής μεταναστών. Ο ρόλος των μεταναστών στην σημερινή ελληνική ύπαιθρο. Θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες.


Το σχετικό έντυπο – πρόγραμμα της παράστασης, όπως και οι μουσικές της παράστασης  που φτιάχτηκαν από την θεατρική ομάδα θα αναρτηθούν σύντομα στο blog 

* Στη πρώτη παράσταση το ένθετο φυλλάδιο που καλεί στις εκδηλώσεις είχε ένα λάθος. Έγραφε για την Δευτέρα στις 21 Μαρτίου ώρα 17.00 ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00. Ελπίζουμε να ανατρέξουν, όσοι πιθανόν θέλουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, στο μπλογκ ώστε να δούνε την σωστή ώρα.

1 σχόλιο:

* Κωνσταντίνα * είπε...

Η παράσταση ειναι υπέροχη!!! Σου προκαλεί αληθινά και βαθιά συναισθήματα...εμένα προσωπικά με άγγιξε πάρα πολύ! Παροτρύνω όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα τη δουν, να το σιγουρέψουν τώρα και να κλείσουν θέση!!! Ήταν τέλεια!!

Υ.Γ: Παιδιά...θέλω να τη μαγνητοσκοπήσετε και να μου δώσετε αντίγραφο!! please!!!! Κάντε το για μένα! χιχιχι!!

Συγχαρητήρια!!!