Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Θεατρική συνάντηση 17/4/2011

Αύριο Κυριακή 17/4 στις 19.00 θα κάνουμε προβολή του θεατρικού μονόπρακτου "Αίθουσα αναμονής" του Βασίλη Ζιώγα


Εδώ η περίληψη:
Μια αίθουσα αναμονής ενός συνηθισμένου δικηγορικού γραφείου γίνεται πόλος έλξης έξι ετερόκλητων ανθρώπων. Καθένας αναμένει με αγωνία την συνάντηση με τον δικηγόρο, που θα δικαιώσει το αίτημα μιας ζωής. Όσο η συνάντηση καθυστερεί, τόσο αυξάνει η ένταση, η ατμόσφαιρα φορτίζεται από ιστορίες, παρεξηγήσεις και ερμηνείες. Ο δικηγόρος όμως παραμένει άφαντος. 

Η προβολή θα αποτελέσει την αφορμή για κουβέντα σχετικά με το εν λόγω μονόπρακτο αλλά και  για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα. Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη.

H προβολή γίνεται στα πλαίσια των θεατρικού κύκλου αυτομόρφωσης που εδώ και μία βδομάδα έχει ξεκινήσει στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη.Ο σκοπός είναι  να μπορέσουν άτομα που ενδιαφέρονται ή θέλουν να πειραματιστούν πάνω στην τέχνη του θεάτρου να βρουν έναν χώρο και μία παρέα για ανταλλαγή απόψεων , ιδεών και πιθανόν συνδημιουργούς σε μελλοντικά θεατρικά σχέδια. Κατά τη διάρκεια του θεατρικού κύκλου θα γίνουν συζητήσεις για ρεύματα, ιστορία θεάτρου, πρακτικές, θα δοκιμάσουμε τεχνικές και θα ασχοληθούμε με οτιδήποτε σχετίζεται με το θέατρο. Είτε αυτό είναι η σκηνοθεσία, η υποκριτική, η θεατρική δημιουργική γραφή αλλά και το παιχνίδι και η κοινωνικοπολιτική ζύμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: