Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μαθήματα επεξεργασίας εικόνας (3) - Επόμενη Συνάντηση Δευτέρα 11/4 στις 20:00

Στο δεύτερο μάθημα επεξεργασίας εικόνας που έγινε την Δευτέρα 4/4 ασχοληθήκαμε με τα εξής:
  • Εισαγωγή στο περιβάλλον του photoshop καθώς και επεξήγηση των βασικών μενού και των λειτουργιών τους
  • Αναλύθηκαν έννοιες όπως μέγεθος και ανάλυση της εικόνας
  • Άνοιγμα εικόνων μέσω του photoshop και εισαγωγή στις λειτουργίες του adobe Bridge
  • Πραγματοποιήθηκε μία εισαγωγή στην λειτουργία των Layers (Επίπεδα)
  • Τέλος έγινε μια βασική επεξήγηση των λειτουργιών της εργαλειοθήκης του photoshop.
Στο επόμενο μάθημα που θα γίνει την Δευτέρα 11/4  στις 20:00 θα δούμε:

  • Τη χρήση των βασικών εργαλείων επιλογής του photoshop (Marque και Lasso Tools), το εργαλείο μεταφοράς (Move tool), το εργαλείο κοπής εικόνας (Crop tool) καθώς και πώς επιλέγουμε και επεξεργαζόμαστε κομμάτια της εικόνας μας
  • Τη λειτουργία των Layers (επιπέδων) και το πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην επεξεργασία εικόνας.
  • Ζωγραφική στο Photoshop.
Επίσης, θα γίνουν διάφορες μικρές ασκήσεις έτσι ώστε να δούμε στην πράξη πώς ξεκινάμε να επεξεργαζόμαστε και να τροποποιούμε μια εικόνα μέσω των βασικών εργαλείων του photoshop.

Μπορεί τα πρώτα μαθήματα να ήταν σημαντικά για κάποιον που δεν είχε προηγούμενη εμπειρία με τα λογισμικά επεξεργασίας εικόνας, όμως είναι ακόμη αρχή και έτσι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στο επόμενο μάθημα της Δευτέρας 11/4. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το mail του Ταξίδι χωρίς χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: