Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τριήμερο εκδηλώσεων για τον 1 χρόνο ταξίδι χωρίς χάρτη

Πριν από περίπου ένα χρόνο (ένα χρόνο και κάτι...) άνοιξαν οι πόρτες του "Ταξίδι χωρίς χάρτη". Οι αναμνήσεις και οι όμορφες στιγμές πολλές... Γενικά μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο λειτουργίας σιγά σιγά ανακαλύψαμε την ομορφιά άλλα και τις δυσκολίες της συλλογικής προσπάθειας και δράσης.

Η άρνηση της μονότονης και  "εμπορευματοποιημένης" καθημερινότητας. Η ελπίδα να καλύψουμε το κενό που δομείται σε όλες τις πτυχές της ζωής από τις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Η ανάγκη για επικοινωνία μέσω στιγμών δημιουργίας. Η ενασχόληση με την τέχνη... τέχνη που θα πρέπει να είναι ελεύθερη, χωρίς τα δεσμά του χρήματος, των ειδικών και της αυθεντίας και προσβάσιμη για τον καθένα από εμάς, είναι μερικοί από τους λόγους που ξεκινήσαμε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Αυτός ο χρόνος μπορεί να μας έκανε λίγο πιο ώριμους, να μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολη είναι αυτή η "άρνηση" για εμάς αλλά και για τους γύρω μας, αλλά συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να ταξιδεύουμε χωρίς χάρτη...


Σας προσκαλούμε λοιπόν στο τριήμερο (27-28-29/5) "εορτασμού" του ενός χρόνου ταξίδι χωρίς χάρτη...
Κλίκ στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου


Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις (όπως πάντα...)
Ο χώρος ανεξάρτητα από τις εκδηλώσεις, θα παραμένει ανοικτός κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: