Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προβολή Ταινίας "BIG FISH" - Δευτέρα 11/07

Αύριο Δευτέρα 11/07 και ώρα 21:00 σας περιμένουμε για μια ακόμα καλοκαιρινή προβολή στον πεζόδρομο της Αριστοβούλου. Η ταινία που θα προβληθεί είναι το Big Fish του Tim Burton, βασισμένη στο μυθιστόρημα Big Fish of Mythic Proportion του Daniel Wallace, παραγωγή του 2003. 

Η υπόθεση στα γρήγορα:
Ο Εντ Μπλουμ είναι ένας αθεράπευτος παραμυθάς, πωλητής στο επάγγελμα. Η επιμονή του να λέει παράξενες ιστορίες για το παρελθόν του, εκνευρίζει τον ενήλικο πλέον γιο του, Γουίλ Μπλουμ , ο οποίος μετά τον γάμο του διακόπτει τις σχέσεις μαζί του, για τρία χρόνια. Όταν όμως διαπιστώνεται ότι ο Εντ Μπλουμ έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, η σύζυγός του Σάντρα Μπλουμ καλεί τον Γουίλ να επιστρέψει να δει τον πατέρα του. Έτσι ο Γουίλ  κάνει μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την πραγματική ιστορία του, μέσα από αυτό που εκείνος διηγείται. Πρόκειται για μια μαγική αλληγορική περιπλάνηση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας που αναφέρεται στην ίδια τη ζωή και την ανάγκη της επιστροφής της φαντασίας και του μαγικού στη σύγχρονη ζωή.




Πραγματικά, ειδικά στις μέρες μας, νομίζω ότι αυτό το έχουμε χάσει. Το να χρησιμοποιούμε, δηλαδή, τη φαντασία, το ρομαντισμό, τη μαγεία της δημιουργίας και της τέχνης στην καθημερινότητά μας και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αν και η ταινία αυτή είναι ανάλαφρη, πλούσια σε όμορφες εικόνες, σαν παραμύθι θα έλεγε κανείς...παρόλα αυτά έχει στοιχεία προς συζήτηση και προβληματισμό.

Σας περιμένουμε αύριο βραδάκι να τα πούμε από κοντά!

Είσοδος ελεύθερη όπως πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: