Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Για την Προβολή αύριο 19/9: Η νοσταλγός

Αν υπάρχει ένα λόγος που ακόμα είμαι ευχαριστημένος με τον καλό καιρό που μας προσφέρει ο Σεπτέμβρης ως τώρα, είναι ότι μπορούμε ακόμη να κάνουμε έξω στον πεζόδρομο τις προβολές μας. Δεν βλέπω την ώρα για τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου αλλά έχω μάθει να φχαριστιέμαι όσα φέρνει από μόνος ο καιρός. 
Ας αδράξουμε λοιπόν τις τελευταίες ευκαιρίες μας για "θερινό σινεμά"! Η ταινία γεμάτη εικόνες θάλασσας. Γυρισμένη σε νησιώτικο τοπίο, στην πανέμορφη Νίσυρο, και με την ντοπιολαλιά των κατοίκων να γλυκαίνει τα αυτιά μας. Η δροσούλα που έχει τα τελευταία βράδια ας ελπίσουμε να μας φέρει λίγη μυρωδιά αρμύρας στο άσχημο αστικό τοπίο κατα τα άλλα. Ελπίζω η ιδιαίτερη γλώσσα του Παπαδιαμάντη να μην αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον. Σας περιμένουμε λοιπόν... Στις 21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: