Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Παραλίγο τηλεοπτικοί αστέρες!!!

Ω, Ναι! Όσο κι αν κάποιοι από εσάς δεν το πιστεύετε παραλίγο να δείτε τις φάτσες μας στο γυαλί... Φυσικά το "παραλίγο" είναι απλά σχήμα λόγου καθότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γίνει αυτό αφού τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου στεκιού και του εγχειρήματος δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τέτοιου είδους πρακτικές. Αυτό όμως δεν έγινε κατανοητό σε κάποιους και επέλεξαν να μας καλέσουν σε ένα από τα πιο ευτελή κανάλια και σε μία από τις πιο ευτελείς εκπομπές που έχει να επιδείξει η ελληνική τηλεόραση. Πόσο περήφανους μας κάναν δεν μπορούμε να το κρύψουμε... Μπράβο πάντως γιατί το διασκεδάσαμε πολύ φανταζόμενοι τις φάτσες μας στο γυαλί! Η πρόσκληση και η απάντηση στην πρόσκληση (που τελικά μάλλον πρόκληση ήταν) στην διάθεση σας:

Καλησπέρα.
Λέγομαι **********, είμαι δημοσιογράφος στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» του Alpha και θα ήθελα παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο ********* όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Ο λόγος είναι ότι μας ενδιαφέρει η εκδήλωση που έχετε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με την κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων.
Περιμένω τηλεφώνημά σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Καλησπέρα,

Καλό θα ήταν , καταρχήν , να ρωτούσατε τα υποκείμενα στα οποία απευθυνθήκατε σχετικά με την εν λόγω εκπομπή αν, πρώτα απ’ όλα, ενδιαφέρονται για την οποιαδήποτε σχέση με το κανάλι και την εκπομπή σας . Θα ήταν θεμιτό δλδ να μην παίρνατε ως δεδομένα κάποια πράγματα και να απαιτείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και μάλιστα «όσο πιο γρήγορα μπορούμε». 

Κατά δεύτερον δεν ξέρω επίσης αν ψάξατε καθόλου για να κατανοήσετε τι είδους εγχείρημα είναι αυτό στο οποίο απευθυνθήκατε. Γιατί αν είχατε κοιτάξει λίγο προσεκτικότερα θα διαβάζατε στις πρώτες γραμμές του ιστολογίου ότι αναφέρεται αυτολεξεί το παρακάτω:

«…Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος…»

Κατά τα άλλα για να απαντήσω κιόλας σχετικά, εμείς προτάσσουμε,  στη γειτονιά και σε όσους απευθυνόμαστε, την αμεσότητα στην τέχνη μακριά από κάθε είδους χειραγωγούς και ενάντια στην υποβάθμιση της ίδιας μας της ζωής που η τηλεόραση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτήν. Πόσο μάλλον οι εκπομπές σαν αυτή και οι άνθρωποι που την παρουσιάζουν που έχουν ευτελίσει την τέχνη ως έννοια και ως ουσία. Εμείς προτείνουμε στον κόσμο να κλείσει την τηλεόραση του, να κοινωνικοποιηθεί σε χώρους σαν αυτόν του Ταξίδι Χωρίς Χάρτη και όχι να κλείνεται στην  ιδιωτικότητα του σπιτιού του παρακολουθώντας τον κόσμο από απόσταση   (τήλε-όραση) . Η τέχνη δεν ανήκει στην τηλεόραση και στις τηλεπερσόνες αλλά στον λαό, στις πλατείες και τους δρόμους και σε υπόγεια σαν αυτό. Η τέχνη δεν είναι θέαμα αλλά συμμετοχή.

Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι οποιαδήποτε ανάμιξη μας με την εκπομπή μάλλον θα ήταν αντιφατική σε σχέση με τα όσα πρεσβεύει το μικρό μας στέκι. Εκτός των άλλων, ίσως τελικά να διαπίστωσατε, ότι εμείς δεν είμαστε « μες στην καλή χαρά». Είμαστε γεμάτοι «γκρίνια». Οπότε μάλλον δεν ταιριάζουν και οι φάτσες μας στην εκπομπή σας.

Ταξίδι Χωρίς Χάρτη

4 σχόλια:

lefteraki είπε...

και όχι μόνο

http://www.fatsapatra.gr/index.php/offers/item/3448-fatsapatra-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7

taxidixwrisxarti είπε...

Τρέχα γύρευε φίλε, αυτό έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές. Δεν γαμιέται, λες να μας περάσουν για γραφείο ταξιδίων, να βγάλουμε και κάνα φράγκο;

Φάνης (μικρός!) είπε...

Οι Πατρινοί δεν είναι καλά ενημερώμενοι. Σε άλλες πλαγιές είναι το "υπέροχο γαστριμαργικο ταξίδι χωρίς χάρτη"! Πέρα από την πλάκα τώρα, όποια αθλιότητα και λογοκλοπή όσον αφορά τους μηνάρες.
'Οσο για τη φίλεργη και δαιμόνια ρεπόρτερ έλαβε μια αξιοπρεπής απάντηση.
Aν όλη η κοινωνία είχε μια ανάλογη στάση με τα media,δεν θα 'χαμε φτάσει σ'αυτήν την κατάπτωση. Αλλά εδώ τρέχαν μανάδες με τις κόρες τους για να πάρουν αυτόγραφο από την Τζούλια, τι ψάχνεις να βρεις τώρα...

taxidixwrisxarti είπε...

Άσχετα από το θέμα που είχαμε αναφέρει σε αυτό το ποστ, να ενημερώσουμε ότι έχει γίνει διευθέτηση του θέματος με το λινκ που αναφέρεται παραπάνω στα σχόλια. Μετά απο επικοινωνία με το συγκεγκριμένο περιοδικό προέβησαν, προς τιμήν τους, στη διαγραφή του logo μας από την εν λόγω διαφήμιση.