Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Φωτογραφικό οδοιπορικό στα ελληνικά βουνά


Την Τρίτη 15/11 ξεκινά στο πολιτιστικό στέκι "ταξίδι χωρίς χάρτη", η έκθεση φωτογραφίας "φωτογραφικό οδοιπορικό στα ελληνικά βουνά". Λίγα λόγια για την έκθεση:

"Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχτεί μέσα από προσωπικά βιώματα - φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τις πεζοπορίες μας και τις αναβάσεις - η ομορφιά που πηγάζει απ’ τις στιγμές επαφής και αρμονίας με την φύση. Να αναδειχτεί ένας τρόπος πιο ειλικρινής και άμεσος να ζήσει κανείς μέσα σε αυτήν. Στις πεζοπορικές διαδρομές αισθάνεται κανείς τον αέρα που τον περιβάλλει, το χώμα που πατάει, μυρίζει, αγγίζει και προλαβαίνει να νιώσει και να σκεφτεί. Ελπίζουμε οι φωτογραφίες αυτές να αποτελέσουν μια αφορμή για να μοιραστούμε εμπειρίες, να προβληματιστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την σχέση μας με τη φύση αλλά και την εμπορευματοποίηση της. Η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας, που πραγματοποιείται στο πολιτιστικό - κοινωνικό στέκι Ταξίδι Χωρίς Χάρτη, δεν αποτελεί υπόθεση κάποιων φωτογράφων - ειδικών ή κάποιας ομάδας καλλιτεχνών ούτε παρουσίαση του έργου ενός ορειβατικού συλλόγου. Δεν θα συναντήσει κάποιος τεχνικά άρτιες φωτογραφίες αλλά φωτογραφίες που μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο που τείνουμε να ξεχάσουμε, σε στιγμές συλλογικής συμβίωσης στα μονοπάτια των βουνών. Η αρτιότητα και η μαγεία βρίσκονται, όχι στο μέσο που χρησιμοποιήσαμε (φωτογραφίες), αλλά στο ίδιο το απεικονιζόμενο αντικείμενο που είναι η φύση."

Παράλληλα με την λειτουργία της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν κουβέντες σχετικά με την οικειοποίηση της φύσης μέσω πεζοπορικών διαδρομών, την εμπορευματοποίηση και εκμετάλλευση της, καθώς επίσης και ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών σχετικά με πεζοπορικές διαδρομές κτλ. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:



Θα χαρούμε να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά.

Όπως πάντα είσοδος ελεύθερη.


1 σχόλιο:

* Κωνσταντίνα * είπε...

Μπράβο παιδιά!! Ήρθα για λίγο (δυστυχώς) χτες, αλλά ήταν αρκετό για να καταλάβω το όμορφο και ταξιδιάρικο κλίμα που είχατε δημιουργήσει!! Οι φωτογραφίες είναι υπέροχες!!! Θα περάσω μια από τις επόμενες μέρες, να τις δω με την ησυχία μου (χιχιχι)! Αυτά τα χαλιά...ή μάλλον κουρελούδες που είχατε στρώσει, τι ωραία που ήταν;!;!;! Ένιωσα οτι μπήκα στο καταφύγιο στα Άγραφα και έξω να ρίχνει χιόνι....ααααχ...!! Τα συγχαρητήριά μου στους φωτογράφους και σε όσους έτρεξαν για την οργάνωση του εκθεσιακού χώρου!!!
Μουτς μουτς!!

Υ.Γ. Το φοβερό design με την κορνίζα στραβά γύρω από κάποιες φωτογραφίες τίνος ιδέα ήταν?? Έτσι δημιουργικούς σας θέλω!! χιχιχι!!
Bye!!