Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τέλος του Φωτογραφικού Οδοιπορικού

Μόλις χθες βγήκαν οι φωτογραφίες από τους τοίχους και τα πανιά. Μελαγχόλησα λιγάκι είναι η αλήθεια. Κάναμε αρκετό κόπο για να στηθεί αυτή η έκθεση φωτογραφίας ... Και ακόμη πιο πολλές ήταν οι όμορφες στιγμές που περάσαμε στον χώρο όσες μέρες κράτησε η έκθεση.

Ο απολογισμός, τουλάχιστον για εμένα, ήταν πολύ θετικός. Είχαμε πολύ καιρό να λειτουργήσουμε συλλογικά για την διαμόρφωση του στεκιού και για μία εκδήλωση τελοσπάντων πιο κεντρική. Κατά τα άλλα πέρασε αρκετός κόσμος, μικροί και μεγάλοι, να δουν αλλά και να συμμετέχουν (κατά κάποιο τρόπο) στο οδοιπορικό μας. Τέλος ο σκόπος της έκθεσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι ως ένα σημείο επιτεύχθηκε καθώς οι κουβέντες και η ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τα αγαπημένα μας βουνά, την φύση, τα καταφύγια έδιναν και έπαιρναν σε όλες τις μέρες της έκθεσης. Ιδιαίτερα την πρώτη και την τελευταία μέρα που υπήρχαν και οι κουβέντες - προβολές. Ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός είναι η γνωριμία μας με τα μέλη του Ελευθεριακού Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών όπου οι απόψεις μας, ως επί των πλείστων, τουλάχιστον όπως προέκυπταν από τις κουβέντες μας, σχετικά με τους τρόπους οικειοποίησης των βουνών και τις πεζοπορίες, συνέπιπταν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην τελευταία μέρα, πέραν της κατάθεσης των απόψεων του καθενός σχετικά με την θεματολογία της συζήτησης, που ήταν πολύ ενδιαφέρον, συζητήθηκαν και πιθανοί τρόποι παρέμβασης σε σχέση με όλα τα κακώς κείμενα κάποιων Ορειβατικών συλλόγων και καταφυγίων. Αφήσαμε λοιπόν ένα πεδίο επανασύνδεσης ανοιχτό, με όλους όσους παρευρέθηκαν στην κουβέντα, προκειμένου να γίνει και αυτό πράξη στην συνέχεια.

Τέλος, με πολλά από τα άτομα που πέρασαν απ' την έκθεση και ενδιαφέρονταν για τέτοιες πεζοπορίες συζητησαμε, τι άλλο εννοείται, πέραν του να περάσουμε και από τις φωτογραφίες του παρελθόντος και σε νέες "φωτογραφίες". Να ανέβουμε και πάλι στα αμίλητα βουνά που μας περιμένουν, να ακούσουμε τους αλλόκοτους ήχους τους αλλά και την σιωπή τους. Να ανέβουμε όλοι μαζί στα μονοπάτια της ελευθερίας. Να δούμε και πάλι όμορφα χαμόγελα στα 1000 μέτρα και πάνω. Κάτι που μάλλον θα γίνει πολύ σύντομα...

Όσον αφορά την πολυαναμενόμενη "ψηφοφορία" σχετικά με τις φωτογραφίες ..... τα χαρτάκια που οι επισκέπτες είχαν ρίξει στην γυάλα διαβάστηκαν την τελευταία μέρα και πολλά ήταν πολύ συγκινητικά, άλλα απλά και απέριττα και άλλα αστεία. Σκέφτηκα να ανεβάσουμε τις επόμενες μέρες συμπληρωματικά και κάποια που μας άρεσαν πολύ σκαναρισμένα.  Προς το παρών αρκεστείτε στα αποτελέσματα της έκθεσης:

Στην τρίτη θέση με ισοψηφία ήταν οι παρακάτω δύο:




Στην δεύτερη θέση:




 Ενώ στην πρώτη "κονταροχτυπήθηκαν":





Και εις άλλα λοιπόν! Αναμένετε να ανέβει το κείμενο που μοιραζόταν στο στέκι κατά τη διάρκεια της έκθεσης όπως επίσης και τα 5 επικρατέστερα χαρτάκια - ραβασάκια - ψήφοι!!! Όπως πάντα με πολύ βουνίσια αγάπη από το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη, τα ξαναλέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: