Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τα νέα "αριστουργήματα" του εργαστηρίου stop motion

"Το δέντρο" όπως και "Η τσαγιέρα" είναι δύο βιντεάκια τα οποία προέκυψαν μετά από έναν μικρό πειραματισμό με πλαστελίνες κατά την διάρκεια των εργαστηρίων stop motion στο ταξίδι χωρίς χάρτη.
Με αυτές τις μικρές "ασκήσεις", εκτός της δημιουργικής διαδικασίας και της φωτογράφησης, ξαναείδαμε στην πράξη την διαδικασία του μοντάζ και την επεξεργασία των εικόνων.
Παρακολουθήστε τα:







Όσον αφορά το εργαστήριο, συνεχίζουμε τις δοκιμές και γενικότερα το ψάξιμο για το πως θα υλοποιήσουμε το ταινιάκι stop motion που έχει μπει στα σκαριά. 

    2 σχόλια:

    Βαγγέλης είπε...

    Το Ρεγγίνα γράφεται έτσι κύριοι της πρώτης ομάδας! Αλλά μάλλον θέλατε να κλέψετε λίγη δόξα από την "αναλφάβητη" σειρά μας! Κατά τα άλλα μπορεί κανείς να μας εξηγήσει τα βαθύτερα νοήματα και τους συμβολισμούς της τσαγιέρας... ???? Όπως ας πούμε γιατί το τσαγερόπουλο σέρνεται αντί να πετά? Διακρίνω έναν σουρεαλισμό που τσακίζει κόκαλα!

    * Κωνσταντίνα * είπε...

    Βασικά....Που είναι η τσαγιέρα??? οεο??? Και εντάξει πες οτι πετάει δίπλα στον τίτλο....ας το δεχτούμε....Το τσαγερόπουλο που βρίσκεται και σέρνεται κίολας????? Παιδιά λυπάμαι, αλλά το δέντρο μου άρεσε πιο πολύ! Μου άρεσαν οι κινήσεις του, ο αέρας που παρέσυρε την πΑΙταλούδα...χαχαχαχα..."Αναλφάβητη" σειρά!!! χαχαχαχα!!! Θεϊκό!! Πως να βγάλεις βαθύτερα νοήματα, Βαγγέλη μου, στην τσαγιέρα?? Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τη σχέση της κουκουβάγιας, του φιδιού και των ψιψιψώνιων και γιατί όλα αυτά βρίσκονται μέσα σε μια καρότσα.....ή μήπως αυτό είναι το τσαγερόπουλο??? Μήπως τελικά τα νοήματα είναι πολλά περισσότερα απ' όσα το μυαλό ενός απλού ανθρώπου μπορεί να αντιληφθεί??