Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 21.00

Λογοτεχνική - μουσική βραδιά στο πολιτιστικό - κοινωνικό στέκι Ταξίδι Χωρίς Χάρτη:




«Θα ‘ρθουν όλες γύρω μας… Βαθιά λυπημένες… Ανυπεράσπιστες – αλύτρωτες… Θα ‘ρθουν δειλά - δειλά και θα καθίσουν. Θα μας κυκλώσουν με μάτια ικετευτικά και θα ζητήσουν να πούμε γι’ αυτές. Οι ιστορίες ατέλειωτες. Ας ξαλαφρύνει αυτή η νύχτα λίγο το αέναο ταξίδι τους. Το αέναο ταξίδι μας…»

Κείμενα και ποιήματα των:
Δ.Χατζή, Μ.Βαμβουνάκη, Ν.Χουλιαρά, Κ.Καρυωτάκη, Κ.Δημουλά, Μ.Αναγνωστάκη, Pedro Calderon de la Barca, ιστορίες της παράδοσης και κείμενα απ’ το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη από τις συλλογές Βροχολόγιο και Απόπειρες.
Οι μουσικές θα ακουστούν ζωντανά και ετοιμάστηκαν από το "ταξίδι χωρίς χάρτη" με αφορμή την συγκεκριμένη βραδιά, ενώ θα ακουστούν και κάποια παραλλαγμένα παραδοσιακά κομμάτια.
Κιθάρες, πλήκτρα, αρμένικη duduk, κρουστά: Ταξίδι χωρίς χάρτη 

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: