Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


 Ο χορός είναι ίσως από εκείνα τα μέσα με τα οποία πιο εύκολα μπορούμε να εκφραστούμε. Πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος, εάν το αναζητήσουμε, για να μάθουμε νέα πράγματα είτε είμαστε αρχάριοι είτε έχουμε κάποια εμπειρία. Τον μήνα Ιανουάριο, μέσα από την συνέλευση του χώρου, αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε μαθήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα. Επειδή όμως, "κάθε χορός και ένας τόπος", σαν μέρος της λογικής που υπάρχει στο ταξίδι χωρίς χάρτη, πάντα αναζητούμε και όλα όσα θα μπορούσαν να γίνουν "εργαλεία γνώσης" και στην συνέχεια γιατί όχι δημιουργίας νέων πραγμάτων... "Κάθε τόπος ..ήθη, έθιμα, λαϊκή τέχνη, παραδόσεις". Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια περιπλάνηση στους δρόμους της παράδοσης. Ημέρα γνωριμίας και πρώτο μάθημα ΤΕΤΑΡΤΗ 25/1 στις 20.00

*Για δηλώσεις συμμετοχής στο mail: taxidixwrisxarti@gmail.com και στο κιν.: 6973426984
Να ενημερώσουμε πάντως ότι επειδή ο χώρος μας είναι σχετικά μικρούλης, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν και καλό είναι να βιαστείτε λιγάκι να μας ρωτήσετε για την συμμετοχή γιατί ήδη είμαστε αρκετοί!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: