Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα Μαίου 2012

Γεια χαρά σε όλους...

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον μήνα Μάιο είναι έτοιμο όπως βλέπετε...
Ο καιρός έχει ευτυχώς φτιάξει και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε τις πρώτες μας εκδηλώσεις για φέτος, έξω στο πεζόδρομο της Αριστοβούλου.
Γενικότερα οι επικείμενες εκλογές δεν μας αφήνουν αδιάφορους, πώς θα γινόταν άλλωστε... άλλοι μπορεί να ελπίζουν, άλλοι μπορεί να είναι συγκρατημένοι, άλλοι μπερδεμένοι, άλλοι απογοητευμένοι,  άλλοι οργισμένοι... Από ότι φαίνεται αυτό που περιμένουμε, από αυτή την πικρόχολη ιστορία που λέγεται εκλογές,  είναι απλά τον νέο βασιλιά... 
Η ελπίδα - ή τουλάχιστον το ταξίδι προς το καλύτερο- για μας έρχεται μέσα από συλλογικές, αμεσο-δημοκρατικές και αντιεμπορευματικές διαδικασίες που δεν αναπαράγουν τις γνωστές πρακτικές του κέρδους ή του θεάματος. Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο συλλογικό εγχείρημα μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να βιώσουμε την ζωή όχι ως μια εμπορική δραστηριότητα, άλλα ως ένα ταξίδι ανταλλαγής εμπειριών, γνώσεων, στιγμών μαζί με άλλους ανθρώπους. Κλείνει αυτή η σύντομη και μικρή παρένθεση, αλλά ίσως και να είναι απόρροια των συζητήσεων που έγιναν στις εκδηλώσεις του προηγούμενου μήνα, σε σχέση με τις υπάρχουσες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και την πολιτιστική ανατροπή.
Σας περιμένουμε λοιπόν στον πεζόδρομο της Αριστοβούλου στην πρώτη εκδήλωση για τον μήνα Μάιο, την προβολή του "Ο πόλεμος των κουμπιών"...

 

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: