Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ιούνιος 2012 στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη και no ticket θερινό σινεμά

Γεια και χαρά σε όλους! 

Για τον μήνα Ιούνιο αποφασίστηκε από τα άτομα που συμμετείχαν στη διαχειριστική συνέλευση του μήνα ότι δεν θα βγει πρόγραμμα αναλυτικό όπως όλους τους μήνες. 

Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε σωστά ένα ωραίο διημεράκι προς τα τέλη του μήνα για να γιορτάσουμε τα δύο χρόνια ύπαρξης του στεκιού με αρκετό συγκεντρωμένο υλικό και δρώμενα. Οπότε μένετε συντονισμένοι ώστε να ενημερωθείτε και να τα πούμε όλοι γνωστοί και μη εκείνες τις μερούλες. 

Ως τότε είπαμε να μην χαθούμε τελείως και πέραν της ομάδας stop motion που συνεχίζει τις συναντήσεις της (πλέον εντατικά, καθώς ετοιμάζει ταινιάκι παρακαλώ…), πέραν και της ομάδας παραδοσιακών χορών (που κάτι ετοιμάζει κ αυτή) θα πραγματοποιηθούν και κάποιες προβολές, να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό, τον πεζόδρομο και την διάθεση μας για καλή παρεούλα και κουβέντα.

Επομένως προς το παρών σας περιμένουμε αυτή τη Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 21.00 για την προβολή της ταινίας:
"Terraferma"
Ταινία του 2011, ιταλικής παραγωγής, του σκηνοθέτη Emanuele Crialese όπου θίγει το θέμα, κατ΄εμέ, όχι της μετανάστευσης όπως ίσως οι περισσότεροι θα ανέφεραν αλλά της ανθρωπιάς.  Με απλό τρόπο ο σκηνοθέτης δεν μας μεταφέρει σε ένα πολιτικό δίλλημα σε σχέση με το μεταναστευτικό αλλά σε ένα δίλλημα που προκύπτει λόγω απλά της συναναστροφής μας και της συμβίωσης μας σε αυτόν τον περίεργο πλανήτη με άλλους ανθρώπους – λαούς και πολιτισμούς. Τεσπα δεν τα πάω καλά με τις ολιγόλογες περιλήψεις ταινιών οπότε το ξεπερνάμε με ένα trailer έτσι για να έχετε μία εικόνα:

Αμέσως πριν θα προβληθεί και ένα ακόμη πολύ σχετικό ταινιάκι μικρού μήκους "the invisible wall" του Κίμων Τσακίρη.

Θα τα πούμε από κοντά λοιπόν την Παρασκευή. Εννοείται δεν υπάρχει είσοδος… Τώρα ενώ δεν υπάρχει είσοδος πως θα μπείτε δεν ξέρω… Χοχοχοχο αστειάκι για λίγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: