Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

The edge of heaven --- ΠΕΜΠΤΗ 11/10 στις 20:30

Με την έκτη ταινία του Γερμανού, τουρκικής καταγωγής, Fatih Akin "Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ" θα κλείσουμε αυτήν την Πέμπτη το αφιέρωμα στον τούρκικο κινηματογράφο, έχοντας βέβαια μόλις αγγίξει τα διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη γειτονική χώρα.


Η Άκρη του Ουρανού είναι μια ταινία γυρισμένη και στις δύο πατρίδες του σκηνοθέτη, ο οποίος δείχνει να αγαπάει αλλά και να ασκεί κριτική και στις δύο. Οι ζωές και οι μοίρες έξι ανθρώπων - τεσσάρων Τούρκων και δύο Γερμανών - διασταυρώνονται ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο, το Αμβούργο και την Πόλη, πλάθοντας, στην ουσία, δύο αλληλοσυνδεδεμένες ταινίες. 

Τα λέμε από κοντά την Πέμπτη - τώρα που δρόσισε ο καιρός είναι ωραία και για κουβεντούλα μετά...
(Ό,τι καιρό κι αν έχει την κουβέντα κάπως την κολλάμε τελικά έχω να πω)
Καλό Φθινόπωρο να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: