Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τελευταία νέα (Οκτώβρης 2012)

Μία σύντομη ενημέρωση για το τι τρέχει τον τελευταίο καιρό στο στέκι. Το αφιέρωμα στον τούρκικο κινηματογράφο κοντεύει να φτάσει στο τέλος του. Την Πέμπτη 11/10 θα προβληθεί η τελευταία ταινία. Το edge of the heaven του Fatih Akin. Τα θέματα συζήτησης που έχουν ανοίξει βέβαια με αφορμή αυτό το αφιέρωμα δεν έχουν καλυφθεί σε καμία περίπτωση αλλά τι να πρωτοπρολάβεις... Όμως ευελπιστούμε και πάλι σε μία όμορφη κουβέντα την ερχόμενη Πέμπτη και ποιος ξέρει ίσως αν το θελήσουμε να επαναληφθεί κάτι σχετικό. Πάντως ήδη πέφτουν ιδέες για αφιέρωμα στον Ιρανικό κινηματογράφο.Για να δούμε... Το συλλογικό φαγοπότι πάντως με τις τούρκικες συνταγές ήταν, όπως πάντα, πλούσιο σε γεύσεις, αρώματα,εικόνες και όμορφες συζητήσεις. Επιφυλασσόμαστε για ένα post με υλικό από αυτή τη βραδιά.

Κατά τα άλλα το εργαστήρι χορού (Ταξίδι στην Παράδοση) ξεκίνησε πάλι γεμάτο ζωντάνια τη Δευτέρα 1/10 και συνεχίζει σήμερα και κάθε Δευτέρα στις 19.30. Αν οι συμμετοχές αυξηθούν, πιθανόν να φτιαχτούν στη συνέχεια δύο τμήματα. Θα γίνει σχετική ενημέρωση. Όσο ακόμη είναι νωρίς μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχές.

Τέλος έχει φτιαχτεί μία ομάδα αφήγησης από κάποιους "παραμυθάδες" κ "παραμυθοποιούς" η οποία εδώ και δύο Κυριακές μας εξιστορεί ένα σωρό όμορφες ιστορίες  με μουσικές και με παιχνίδι που παίρνουν όλοι μέρος, μικροί και μεγάλοι.

Αυτά λοιπόν προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας... μια μουσικούλα: (καιρό είχαμε να βάλουμε)


Δεν υπάρχουν σχόλια: