Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Διαχειριστική Συνέλευση για το μήνα Νοέμβριο - Πέμπτη 8/11/2012

Η προηγούμενη περίοδος μας άφησε πολλές όμορφες εμπειρίες και πολλά συναισθήματα και προβληματισμούς. Ενδιαφέρουσες ταινίες, πολύ κουβέντα, κυριακάτικα απογεύματα με παραμύθια, πολλές νέες γνωριμίες, πολύς χορός, μουσικές και εννοείται καλό φαγητό! 

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι μας δεν συμβαίνει από μόνο του. Όλα γίνονται χάριν στις πρωτοβουλίες όσων οικειοποιούνται - ή επιθυμούν να οικειοποιηθούν - το στέκι και χάριν στην ανάγκη μας να μοιραστούμε, να επικοινωνήσουμε, να εκφραστούμε, να κουβεντιάσουμε, σεβόμενοι πάντα τη διαφορετικότητα  του καθενός από εμάς. 

Αν λοιπόν σε τέτοιες ημέρες δύσκολες θέλουμε, ενάντια στην εκμετάλλευση, την άγνοια και την ανταγωνιστικότητα, να αναδείξουμε έννοιες όπως αυτές της αλληλεγγύης, της αυτομόρφωσης και της αλληλοβοήθειας θα πρέπει να οργανωνόμαστε και να κάνουμε τη θεωρία πράξη.

Μια νέα περίοδος ξεκινά λοιπόν για το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη και είναι σημαντικό πρώτα από όλα να φροντίσουμε για την βιωσιμότητα του χώρου αυτού που μας στεγάζει για να μπορούμε να πραγματοποιούμε όλα όσα επιθυμούμε. Φέρτε τις ιδέες σας και ελάτε στην διαχειριστική συνέλευση του στεκιού, η οποία λόγο των απεργιακών κινητοποιήσεων θα μεταφερθεί από την Τετάρτη στην Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 20.00 για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για την συνέχεια του εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: