Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Παρασκευή 7/12 20:30 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Τα Παιδιά του Παραδείσου (1997)

Το αφιέρωμα στον ιρανικό κινηματογράφο συνεχίζεται αυτήν την Παρασκευή στις 20:30 με τη γλυκιά ταινία του Ματζίντ Ματζιντί Τα Παιδιά του Παραδείσου (Children of heaven - bacheha-ye aseman).

Η ιστορία ξεκινάει με ένα ζευγάρι παπούτσια που χάνεται: ο Αλί χάνει το μοναδικό ζευγάρι παπουτσιών της αδελφούλας του, της Ζορέ, καθώς τα πήγαινε στο τσαγκάρη και επειδή η φτώχεια της οικογένειας δεν τους επιτρέπει σπατάλες τα παιδιά αποφασίζουν να μοιραστούν το επίσης μοναδικό ζευγάρι παπουτσιών του Αλί. Το μοίρασμα των παπουτσιών επιφυλάσσει πολλά απρόοπτα. 

Η ταινία ξεχωρίζει για την απλότητα και την αυθεντικότητα των σκηνών της και δείχνει πώς οι σχέσεις με πρόσωπα που αγαπάμε δίνουν τη δική τους διάσταση σ' αυτά που μας συμβαίνουν και τελικά επηρεάζουν και ομορφαίνουν τις επιλογές μας.

Μετά την ταινία κουβεντούλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: