Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

A Separation προβολή Τετάρτη 12/12/12

Tο αφιέρωμα στον Ιρανικό κινηματογράφο τελειώνει με μία πιο πρόσφατη ταινία. Το A Separation(2011) του Asghar Farhadi. Ελάτε να δούμε μαζί την ταινία και να κουβεντιάσουμε στο πάντα ζεστό Ταξίδι Χωρίς Χάρτη, ακόμα κι αν δεν υπάρχει θέρμανση…

Τετάρτη 12/12/12 στις 20.30. Η ταινία δεν θα αργήσει να ξεκινήσει γιατί η μέρα είναι καθημερινή και η ταινία περίπου δίωρη οπότε μην καθυστερήσετε πολύ.

Όμορφη μουσική στο τέλος της ταινίας. Λυτή, ένα πιάνο μόνο. Αντίθετα με την πολύπλοκη και δύσκολη ύπαρξη μας σε αυτόν τον κόσμο, σύμφωνα με την ταινία, η μουσική καταφέρνει με την απλότητα της να συνοδεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: