Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση και κατασκευή γαντόκουκλας στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη

Το Σάββατο 15/12 στις 18.30 το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη πρόκειται να γεμίσει με ορισμένες μυστήριες υπάρξεις... Οι ήρωες του βιβλίου "Το πολύτιμο πεπόνι και η μεγάλη μουσταρδί καταιγίδα" θα αυτο-παρουσιάσουν τη νέα αυτή έκδοση του Τ.Χ.Χ.,  που -για όσους δεν το' μαθαν ακόμη- είναι ένα κείμενο για κουκλοθέατρο. Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλας με απλά - ανακυκλώσιμα υλικά.

Πιο αναλυτικά:
«Το πολύτιμο πεπόνι και η μεγάλη μουσταρδί καταιγίδα»
Πρόκειται για ένα καινούργιο βιβλιαράκι από το Ταξίδι Χωρίς Χάρτη, μια συλλογική δουλειά. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη παράσταση κουκλοθεάτρου που είχαμε παίξει το 2010 (εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση και να δείτε το τότε τρέιλερ της παράστασης). Ελάτε να προμηθευτείτε το βιβλίο μίας τρελής ιστορίας που περιέχει και τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε γαντόκουκλες με πολύ απλά υλικά και μηδενικό κόστος!

Περίληψη του βιβλίου: «Ταξιδέψτε σε μέρη μαγικά όπου οι υπήκοοι διατάζουν βασιλιάδες, οι κεφτέδες πετούν και οι πευκοβελόνες τραγουδούν! Ένας τάρανδος στις υπηρεσίες του Αγίου Βασίλη απολύεται λόγω κρίσης και ένα πεπόνι γίνεται μήλον της Έριδος που διεκδικούν οι κάτοικοι της Φελλούπολης και οι κάτοικοι του «Κάτω Κόσμου».
Ένα πεπόνι μας οδηγεί
σε μια εντελώς παράλογη ιστορία
Όμως τι αξία έχει η λογική
μπροστά στη φαντασία;»


Κατασκευή γαντόκουκλας με ανακυκλώσιμα υλικά
Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να φτιάξουν τις δικές τους κούκλες κουκλοθεάτρου και όλες αυτές να ζωντανέψουν αυτό το χειμωνιάτικο απόγευμα του Σαββάτου. Οι κούκλες θα φτιαχτούν με απλά υλικά που έχει ο καθένας σπίτι του. Μπορείτε να φέρετε κι εσείς, αν θέλετε, πανιά, χαρτοταινίες και παλιές εφημερίδες που δεν τα χρειάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: