Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Δύο Τρίτες για πλέξιμο

Συνεχίζοντας στην λογική της αυτομόρφωσης και της ανταλλαγής γνώσεων, αποφασίσαμε αυτή την Τρίτη και την Τρίτη 12/2 να συναντηθούμε για πλέξιμο.



 Άλλος για να χαλαρώσει και να του φύγει το άγχος, άλλος για να μάθει να φτιάχνει μόνος του πολλά πράγματα που μέχρι τώρα τα έβρισκε έτοιμα (εντάξει μέχρις ενός σημείου γιατί δυστυχώς ακόμα δεν μπορούμε να μάθουμε πως φτιάχνονται και τα νήματα για τα πλεκτά), άλλος γιατί θέλει να φτιάχνει χειροποίητα δώρα στους φίλους, αλλά και ο καθένας για τον δικό του λόγο, ελάτε να βρεθούμε και να μάθουμε τα βασικά.

Τρίτη 29/1 και Τρίτη 12/2 στις 7μμ συναντιόμαστε για να μάθουμε τα βασικά στο πλέξιμο.
1. Πως ξεκινάμε ένα πλεκτό
2. Κάποιες βασικές πλέξεις
3. Κάποιες πλέξεις πιο ιδιαίτερες
4. Εν τέλει, δημιουργούμε το πρώτο μας κασκόλ και το πρώτο μας μπολερό ζακετάκι

***Καλό θα ήταν να φέρει ο καθένας μαζί του ένα ζευγάρι βελόνες  μετρίου μεγέθους: Νο.6 ή 7 και εάν έχει κάποιο μαλλάκι πλεξίματος για να ξεκινήσει.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nina akhmeteli