Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στη λειτουργία του στεκιού


Γεια χαρά σε όλους!

Μετά από συζητήσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό στο στέκι συναποφασίσαμε μερικές αλλαγές για την ερχόμενη περίοδο. Η κυριότερη λειτουργική αλλαγή είναι η δοκιμή να μη βγει το καθιερωμένο πρόγραμμα του μήνα, αλλά να διοργανώνονται εκδηλώσεις όποτε υπάρχει κάποια... έμπνευση, ανησυχία ή ανάγκη. Από τη μια, αυτό αποφασίστηκε γιατί αυτήν την περίοδο βρίσκονται δημιουργίες «στα σκαριά», που ετοιμάζονται και χρειάζονται αφοσίωση και χρόνο. Από την άλλη, είπαμε ότι κάτι τέτοιο ίσως μας παρακινήσει, κι αυτό το «μας» συμπεριλαμβάνει μέσα του οποιονδήποτε έχει την όρεξη να συμμετέχει στο στέκι, να οδηγηθούμε πιο συνειδητά από το τι μας κινητοποιεί εσωτερικά, τι μας «τρώει» και όποτε αυτό συμβαίνει. Επειδή, βέβαια, συχνά οι ανησυχίες υπάρχουν στο μυαλό κάπως συγκεχυμένες και χρειάζονται μοίρασμα και επικοινωνία για να πάρουν μορφή και να βγάλουν κλαδάκια, συμφωνήσαμε κάθε Σάββατο 6-8 το στέκι να μένει ανοιχτό και να συναντιόμαστε εκεί για να ανταλλάζουμε σκέψεις και όρεξη.

Άρα από δω και στο εξής:

Ό,τι οργανώνεται θα ανακοινώνεται στο μπλογκ (ή στο επερχόμενο site παρακαλώ!) και με μέιλ.

Συνεχίζεται σταθερά (και ορεξάτα βεβαίως) το εργαστήριο χορών κάθε Δευτέρα 8 – 10.30.

Το στέκι μένει ανοιχτό κάθε Σάββατο 6-8, και μάλιστα κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα (αρχίζοντας από αυτό που μας έρχεται στις 26/01) θα γίνεται η συνέλευση του στεκιού. Ραντεβού τότε για ανταλλαγή ενέργειας!
 (για όποιον δεν έκανε το συνειρμό με την εικόνα: 
είναι οι ανησυχίες που βγάζουν κλαδάκια :-) )

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to sxolio apo katw apo thn eikona mou arese uperbolika polu gia parapollous logous pou dn mporw na moirastw edw.... :)

Ανώνυμος είπε...

Οι ανησυχίες, για να "βγάλουν κλαδιά" καλό είναι πολλές φορές να μοιράζονται... :-) Από εδώ ή από κοντά ...