Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Καινούριες κατασκευές στο Ταξίδι Χωρίς Χάρτη

Επιτέλους αυτό που περιμέναμε καιρό είναι πλέον έτοιμο και έχουμε την χαρά να το μοιραστούμε μαζί σας! Ένας ξύλινος πίνακας κατασκευάστηκε και υπάρχει πλέον σε μόνιμη βάση έξω από το χώρο του ταξίδι χωρίς χάρτη για να γεμίζει με εικόνες, σχόλια, κείμενα και οποιαδήποτε πληροφορία θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί με τους περαστικούς της Αριστοβούλου...


Είναι φυσικά χειροποίητο και κατασκευάστηκε απο μερικά ξύλα που βρέθηκαν από κάποια παλιά πόρτα, τα οποία αφού κόπηκαν στα μέτρα μας και βάφτηκαν, τοποθετήθηκε και ένα κομμάτι plexiglass ώστε να προστατεύονται τα χαρτιά από την βροχή. 
Επίσης απο τις κατασκευές που έγιναν στα πλαίσια της ομάδας καλλιτεχνικών στις προηγούμενες συναντήσεις, μπορείτε να απολαύσετε την φωτιζόμενη κατασκευή που είχε φτιαχτεί τα Χριστούγεννα, αλλα παρόλο που περάσανε συνεχίζουμε να την ανάβουμε!


καθώς και το καινούριο φωτιστικό που κατασκευάστηκε από απλά και φτηνά υλικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Οδηγίες για την κατασκευή του φωτιστικού

Υλικά:
- μπαλόνι (όσο μεγάλο θέλουμε να γίνει το φωτιστικό
- Μαλλί / κλωστή πλεξίματος
- Ατλακόλλα
- Πινέλο μεγάλο

1. Φουσκώνεις το μπαλόνι.
2. Σχηματίζεις με έναν μαρκαδόρο έναν κύκλο στο στόμιο του μπαλονιού. Σε αυτόν τον κύκλο δεν θα κολλήσουμε κλωστή, θα είναι άνοιγμα για να περάσει μέσα η λάμπα. 
3. Πασαλείβεις με τα δάχτυλα στην κλωστή ατλακόλλα και ταυτόχρονα τυλίγεις την κλωστή γύρω απο το μπαλόνι .
4.  Αφού ολοκληρωθεί το τύλιγμα όσο επιθυμείς, ανάλογα και με το πόσο φως θέλεις να περνάει απο μέσα, με το πινέλο περνάς όλη την επιφάνεια του μπαλονιού με ατλακόλλα  
5.  Αφήνεις 2 μέρες μέχρι να στεγνώσει καλά 
6.  Σκας το μπαλόνι και το αφαιρείς προσεκτικά απο το εσωτερικό της κατασκευής 
7.  Κρεμάς το φωτιστικό που κατασκεύασες με δύο σκοινάκια απο τη λάμπα και είναι έτοιμο!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του φωτιστικού ή την φωτιζόμενη κατασκευή μπορείτε να μας στείλετε στο taxidixwrisxarti@gmail.com ή μπορείτε να έρθετε στην επόμενη συνάντηση των καλλιτεχνικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: