Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνέλευση Απριλίου

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 21:00 θα γίνει η συνέλευση του «Ταξίδι χωρίς χάρτη» για τον μήνα Απρίλιο.
Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε όποια-ον θέλει να συμμετέχει και να θέσει τις δικές της/του προτάσεις και ιδέες.
Στην κουβέντα θα συζητηθούν τα ζητήματα που τέθηκαν  τον μήνα που πέρασε, απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με την πορεία των δράσεων του χώρου καθώς και ο προγραμματισμός των νέων δραστηριοτήτων για τον μήνα Απρίλη.
Αναμένουμε λοιπόν την Τετάρτη. Έως τότε...

2 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

ψψψψ...Πολύ όμορφο κομματάκι!σωστός!

Χάρης είπε...

Μελωδίες από την Αρμενία... Στο συγκεκριμένο κομμάτι ακούγεται ένα μοναδικό και μαγικό παραδοσιακό αρμένικο πνευστό το οποίο ονομάζεται DUDUK. Το πάντρεμα των δυτικών και των Αρμένικων μουσικών κουλτούρων έχει ως αποτέλεσμα αυτό το ερωτικό τραγούδι!!!

Από κει και πέρα με την λιγοστή επαφή που έχω τώρα τελευταία με την Αρμένικη μουσική βλέπω ότι συνηθίζεται, κάθε κομμάτι(αν δεν περιέχει στίχους βέβαια) να περιγράφεται με μία μικρή ιστορία ή μια μικρή περιγραφή...
Η περιγραφή λοιπόν που έχει δοθεί για αυτήν Αρμένικη μελωδία πέρα της μουσικής, είναι αυτή:

TAKE MY HEART
"Εύχομαι να ήσουν ένα λουλούδι στον κήπο μου. Εύχομαι να ήσουν ένα πούλι που να πετά πάνω από τον κήπο μου. Εύχομαι να είμαστε μαζί, αγάπη μου. Μείνε μαζί μου, μην με πικραίνεις. Μπορείς να πάρεις την καρδία μου κοντά σου αν θελήσεις, σε παρακαλώ μην με αφήσεις. Μείνε μαζί μου και θα κάνω τα πάντα για σένα"


Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία στο "ταξίδι χωρίς χάρτη" να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με την μουσική γενικότερα...
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες, είτε για σεμινάρια δημιουργίας μουσικής μέσω Η/Υ, είτε γενικότερα για θέματα γύρω από την μουσική και την παράδοση... αλλά είδομεν. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι στο προσεχές μέλλον.

Χαιρετώ σας!!!