Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ουτοπίες: μία ανολοκλήρωτη θεματική και η προβολή της Πέμπτης: The fall

Η συζήτηση για τις ουτοπίες για άλλους πήγε καλά για άλλους όχι, αμφιλεγόμενα τα πράγματα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κάναμε κάτι τέτοιο (δηλαδή παρουσίαση ενός θέματος - κουβέντα με έναν τέτοιο τρόπο) και δυστυχώς δεν καταφέραμε να καλύψουμε όλο το φάσμα των θεμάτων που θέλαμε.  Πάντως σίγουρα δόθηκε ένα έναυσμα για περαιτέρω ψάξιμο για όποιον ενδιέφερε το θέμα καθώς στη μπροσούρα που μοιράστηκε και στην παράσταση υπάρχει και η σχετική βιβλιογραφία για όποιον θέλει να ασχοληθεί περισσότερο.Ε και που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί τελικά και αυτή η συζήτηση. Κατά τα άλλα εδώ είμαστε, συνεχίζουμε και ας ελπίζουμε και σε καλύτερα. Ήδη ετοιμαζόμαστε για την επόμενη εκδήλωση:
Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 17.00 :
«Οι κοινωνικοπολιτικές μεταβολές που επέφεραν η ραγδαία αστικοποίηση και η ερήμωση της υπαίθρου»

Αλλά ως τότε έχουμε και άλλο ένα ραντεβού, αυτή τη φορά πιο χαλαρό, για ταινιούλα και κουβέντα. Στην χθεσινή εκδήλωση λοιπόν για τις ουτοπίες είδαμε πως τελικά ανύπαρκτοι τόποι, τόποι της φαντασίας γίνονται πραγματικότητα κάπως έτσι θα δούμε και στην προβολή της Πέμπτης πόσο άμεσα εμπλέκεται τελικά η φαντασία με την πραγματικότητα και το αντίστροφο. Ουφ! Κατάφερα να κάνω μία σύνδεση...Χεχε! Τα λέμε την Πέμπτη 17 Μάρτη λοιπόν, στις 21.00 για να δούμε το "the fall".



Υγ. Δεν έχουμε ξεχάσει αυτό που είχαμε πει. Οι μουσικές της παράστασης ετοιμάζονται προκειμένου να αναρτηθούν και να μπορέσει όποιος θέλει να τις κατεβάσει μέσω του ιστολογίου. είτε να τις πάρει απο το στέκι. Αλλά ακόμα έχουμε δουλίτσα και χρειάζεται χρόνος. Το ίδιο ισχύει και για την μπροσούρα που θα αναρτηθεί από εδώ και σε ψηφιακή μορφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: