Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

2η Χρονιά - Περιπλάνηση στους δρόμους της Παράδοσης


Ο χορός είναι από τα ευκολότερα μέσα έκφρασης. Εάν μας αρέσει και το αναζητήσουμε, πάντα υπάρχει λίγος χώρος και χρόνος για ενασχόληση με αυτό. Κάθε φορά, σε κάθε χορό, είσαι κομμάτι του κύκλου που σχηματίζεται... Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλον τρόπο με τον οποίο γνωστοί και άγνωστοι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να νιώθουν ότι επικοινωνούν, ότι περνάνε καλά και καταφέρνουν να γίνουν όλοι ένα ...

Ζούμε σε μια περίοδο δύσκολη που ο καθένας μας κλείνεται στην μοναξιά του, την μιζέρια και την κατάθλιψη. Το πολιτιστικό - κοινωνικό στέκι Ταξίδι Χωρίς Χάρτη προτάσσει δραστηριότητες με άξονες την αυτοοργάνωση, την αυτομόρφωση και την αλληλεγγύη. Η εμπειρία μας από το περσινό εργαστήριο της ομάδας των παραδοσιακών χορών, άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες όμορφες αναμνήσεις από καλή παρέα, επικοινωνία, νέες γνώσεις, ανταλλαγή απόψεων και φυσικά πολύ χορό!

Για δεύτερη χρονιά, θα λειτουργήσει η ομάδα αυτομόρφωσης στους παραδοσιακούς χορούς. Θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε και να μαθαίνουμε χορούς από όλη την Ελλάδα. Θα ανακαλύπτουμε ήθη, έθιμα, την λαϊκή τέχνη, τις παραδόσεις κάθε τόπου... κάθε τόπος.. πολλοί χοροί..

Ξεκινάμε από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στις 20.00 στο στέκι μας στην οδό Αριστοβούλου 16, Κ. Πετράλωνα. Η πρώτη μέρα θα είναι ημέρα γνωριμίας και ενημέρωσης της ομάδας μας. Θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου και για τα τμήματα τα οποία θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα. Επειδή ο χώρος μας είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6908291112 ή στο mail: taxidixwrisxarti@gmail.com

Τα μαθήματα γίνονται χωρίς αντίτιμο. Για να καλύπτονται όμως τα λειτουργικά έξοδα του χώρου ο καθένας μας συνεισφέρει με ότι μπορεί στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης. 


Καλή αντάμωση λοιπόν χορευταράδες... και μέχρι την Δευτέρα σας θυμίζω πως περάσαμε στο τέλος της περσινής χρονιάς!! :)Δεν υπάρχουν σχόλια: