Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη 27/9 στις 20.30 Προβολή ταινίας: Babam Ve Oglum

Το φθινόπωρο αρχίζει δειλά δειλά να δείχνει τα πρώτα του σημάδια. Η δροσούλα τα βράδια, οι πρώτες συννεφιές, η αλλαγή στις συμπεριφορές μας... Τα βράδια του φθινοπώρου προσφέρονται για καλή παρέα και καλές ταινίες. Το στέκι στην Αριστοβούλου μας περιμένει να το γεμίσουμε ζωή. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νοητό ταξίδι στην Τουρκία: 3 σύγχρονες ταινίες από Τούρκους σκηνοθέτες και μια βραδιά γεμάτη κουβέντα, φωτογραφίες, μουσικές και τούρκικες συνταγές.

Αυτή τη Πέμπτη 27/9 στις 20.30 σας περιμένουμε να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την ταινία:
Babam ve oglum - My father and my son
μία πολύ αληθινή ταινία με χαρακτήρες ιδιαίτερους που μας θυμίζουν πολύ κοντινά μας πρόσωπα σε σκηνοθεσία Cagan Irmak. Ως συνήθως θα ακολουθήσει κουβέντα.

Μια γεύση από την υπόθεση:
Ο Sadik είναι ένας από τους εξεγερμένους νέους που ήταν πολιτικά ενεργός ως φοιτητής πανεπιστημίου και έγινε ένας αριστερός δημοσιογράφος στη δεκαετία του 70, παρά τις προσδοκίες του πατέρα του από αυτόν να γίνει ένας αγροτικός μηχανικός και να αναλάβει τον έλεγχο της οικογενειακής τους φάρμας σε ένα χωριό. Μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Εβρέν τη 12η Σεπτεμβρίου του 1980 η ζωή του θα αλλάξει δραματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: