Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κυριακές με παραμύθια


..Κι έρχουντ' απ' τον παλιό καιρό
                                         Θε μου να 'ταν αλήθεια
                       ώρες αεροφύσημα
           κείνα τα παραμύθια...


Την Κυριακή 30/9 στις 19.00 και για τις δύο επόμενες Κυριακές (7 και 14/10) λέμε να... μια φορά κι έναν καιρό - να ξεφύγουμε για λίγο από το τώρα και να αφεθούμε στη μαγεία που τα παραμύθια μπορούν να προσφέρουν.  Το σχέδιο ταξιδιού προβλέπεται "με" αλλά και "χωρίς" χάρτη.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν κάποια παραμύθια, από έμπειρους... παραμυθόφιλους. Αφού, λοιπόν τριγυρίσουμε σε βουνά όπου ζουν παπλωματούδες και βασιλιάδες και στη μακρινή Άπω Ανατολή, παρέα με ψευδές νύφες και χωριάτες που χορταίνουν με πέτρες, μας περιμένει το δεύτερο μέρος της βραδιάς. Όλοι όσοι παρευρεθούμε θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε την παραμυθητική μας διάθεση παίζοντας... κι όπου μας βγάλει. Θα βοηθήσουν σ' αυτό άνετα ρούχα κι ένα ζευγάρι κάλτσες. Και δυο τσουβάλια πίτουρα! 


Επειδή ο χώρος είναι μικρός, καλό είναι να δηλώσει συμμετοχή για όποια από τις τρεις Κυριακές ενδιαφέρεται , είτε στο μέιλ, είτε στο τηλέφωνο που υπάρχει στο πρόγραμμα, όποιος θα ήθελε να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα... Τα δύο μέρη μαζί διαρκούν περίπου δύο ώρες, ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με τη διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: