Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 4/10 στις 20.30: Waiting for the clouds

Μετά από αυτήν την περίεργη περίοδο που περνάμε κοινωνικά - πολιτικά ήρθε κι έγινε πολύ περίεργος και ο καιρός... Πάνω που νομίζαμε ότι το φθινόπωρο είναι στα σκαλιά και μας χτυπά την πόρτα μάλλον εμείς αργήσαμε να ανοίξουμε και ξανάφυγε. Κι άφησε πίσω ζέστη και μία ανυπόφορη υγρασία. Δεν ξέρω αν είχα ξαναδεί τόσα αναμμένα  air condition Οκτώβρη μήνα.

Πώς λοιπόν να μην περιμένουμε την βροχή που μας έλειψε; Πώς να μην περιμένουμε ... "τα σύννεφα". "Περιμένοντας τα σύννεφα" λοιπόν, την Πέμπτη 4/10 στις 20.30 συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο τούρκικο κινηματογράφο. Μια πολύ ατμοσφαιρική ταινία της Yesim Ustaoglou βασισμένη στη νουβέλα του Γεώργιου Ανδρεάδη "Ταμάμα".

Μία ακόμη προσωπική τραγωδία προσφυγιάς βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η πολιτική καταπίεση στην Τουρκία και οι συνέπειες του διωγμού των Ελλήνων Ποντίων.

Φέρτε πληροφορίες σχετικά  για ωραία κουβέντα μετά. Καλή προβολή να έχουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: