Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση εφ'ολης της ύλης!!!

Γεια χαρά σε όλους και όλες!

Βασικά έχουμε ευχάριστα και δυσάρεστα νέα!!! 
Ξεκινάω από τα δυσάρεστα. Από την Δευτέρα το ταξίδι χωρίς χάρτη δεν ηλεκτροδοτείται. Με λίγα λόγια μας έκοψαν το ρεύμα. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουμε αρκετά οικονομικά προβλήματα όπως πιστεύω και αρκετός κόσμος.
Όπως και να έχει στην συνέλευση της Δευτέρας συζητήσαμε αρκετά πάνω στο θέμα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια λύση...ας ελπίσουμε να μην είναι προσωρινή.

Από κει και πέρα είναι λογικό τέτοιες προσπάθειες, που λειτουργούν με βάση την αυτοοργάνωση, την ελεύθερη συμμετοχή και συμβολή, την συλλογικότητα, να εξαρτώνται από τα παραπάνω. Είναι σίγουρο επίσης ότι αν το στέκι λειτουργούσε με άλλη λογική, π.χ, χωρίς ελεύθερη είσοδο σε εκδηλώσεις ή με χορηγίες από Δήμους και λοιπούς να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. 
Εφόσον έχουμε επιλέξει ως συλλογικότητα έναν διαφορετικό δρόμο, είναι πολύ σημαντική για την ύπαρξη του στεκιού, η ουσιαστική και μαζική συμμετοχή - στις διαχειριστικές συνελεύσεις, στην λειτουργία του στεκιού κτλ-.
Όσο λοιπόν πληθαίνουμε και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μέσα από τέτοιες διαδικασίες, να λειτουργούμε συλλογικά, βασιζόμενοι στις δυνάμεις και στις γνώσεις μας, τόσο πιο εύκολα θα ξεπερνάμε προβλήματα και θα συνθέτουμε...

Ας περάσουμε στα ευχάριστα.
Παρόλα τα άσχημα, συζητήσαμε αρκετά πράγματα στην συνέλευση της Δευτέρας και ανανεώσαμε το ραντεβού την ΤΡΙΤΗ 11/9 στις 20:00 για να κουβεντιάσουμε το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων. 
Γενικότερα συνεχίζονται κανονικά τα γυρίσματα που κάνει η ομάδα stop motion για το ταινιάκι που έπεται καθώς και η προετοιμασία μιας παράστασης που σχετίζεται με την μουσικολογοτεχνική βραδιά -Οι Αγάπες- που είχε γίνει παλαιότερα στο Ταξίδι. Αυτή την στιγμή η ομάδα ηχογραφεί τα τραγούδια που ακούστηκαν εκείνη την βραδιά. 
Αναμένοντας το πρόγραμμα λοιπόν να ενημερώσω επίσης ότι μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθεί (για ευνόητους λόγους) ένα πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη του στεκιού. Θα γίνει ενημέρωση σε λίγες μέρες...


Μια μικρή γεύση από την προετοιμασία της ταινίας stop motion animation!!!

Η αναζήτηση και οι δοκιμές  για την σωστή κατασκευή κούκλας...γέννησε αυτούς τους τύπους...

Δουλειά στον σκελετό

Χ: "Δυστυχώς δεν πήραμε ρόλο", Π: "καλύτερα φίλε...αυτοί είναι τρελοί. Εδώ δεν μου έβαλαν μάτια!!!"


Κατασκευέςςςςς!!!

Φωτό από τα γυρίσματα!!!


Αυτά!!! σας χαιρετώ με ένα προφητικό βίντεο (από ότι φάνηκε) που είχαμε γυρίσει πριν τις εκδηλώσεις του 1 χρόνου ταξίδι χωρίς χάρτη... δυστυχώς δεν άλλαξαν πολλά από τότε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: