Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Προβολή Ταινίας "Matewan" 16/9 20:30

Γεια χαρά σε όλους!!!
Πρώτη προβολή για την νέα σεζόν λοιπόν με την ταινία “Matewan” την Κυριακή 16/9 στις 20:30.








Λίγα λόγια για την ταινία:
Η ταινία γυρίστηκε το 1987 απο τον ανεξάρτητο παραγωγό και σκηνοθέτη ταινιών John Sayles και σχετίζεται με τα γεγονότα της “Μάχης του Matewan” μεταξύ των ανθρακωρύχων και των μεγάλων εταιριών εξόρυξης όπου ουσιαστικά ελέγχουν την ζωή, σε ολόκληρη την κοινότητα του Matewan της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, οι αγώνες τους, οι φυλετικές διακρίσεις, η καταστολή και η αιματηρή απεργία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του “Matewan”. Η ταινία μπορεί να μας γυρνά πίσω, γύρω στα 1920, παρόλα αυτά παραμένει επίκαιρη.

Περισσότερα επί της οθόνης...


 
Σας περιμένουμε λοιπόν την Kυριακή...Ελπίζουμε να μαζευτούν και σχετικές πληροφορίες για τα  γεγονότα  και να έχουμε μια όμορφη κουβεντούλα.

Η εκδήλωση όπως και κάθε εκδήλωση στο Ταξίδι χωρίς χάρτη είναι με ελεύθερη είσοδο.




 Ταμπέλα που βρίσκεται στο σημείο που έγιναν τα αιματηρά γεγονότα στο Matewan


Δεν υπάρχουν σχόλια: