Το «ταξίδι χωρίς χάρτη» είναι ένας πολιτιστικός – κοινωνικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα συναποφασίζονται από τους συμμετέχοντες μέσω της μηνιαίας συνέλευσης. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στην ελεύθερη συνεισφορά και τις πρωτοβουλίες του καθενός που τον οικειοποιείται. Επιδιώκουμε οι δημιουργίες μας να μην σχετίζονται με τη λογική του εμπορίου και του θεάματος και προτάσσουμε την αμεσότητα και την αυτομόρφωση στην τέχνη χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη ενός ειδικού. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καινούρια άτομα.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Stop motion στο δρόμο...

Στα πλαίσια του τριημέρου του 1 χρόνου Ταξίδι χωρίς χάρτη συνεχίσαμε την ενασχόληση μας με το stop motion και αυτήν την φορά δοκιμάσαμε να κάνουμε ένα στο δρόμο! Μπορώ να πω ότι η όλη διαδικασία ήταν πολύ σημαντικότερη του αποτελέσματος. Ξεκινήσαμε το πρωινό με τους καλύτερους οιωνούς και από ότι φάνηκε με όρεξη για δημιουργία.

Η αυτομόρφωση, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η επικοινωνία και η "συνδημιουργία" ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που κρατάω από αυτό το μικρό ταινιάκι που έγινε. Ένα μικρό δείγμα για το πώς ακόμη και άγνωστοι μέχρι πρότινος άνθρωποι (όπως και είμασταν...) μπορούν να κάτσουν μαζί, να κουβεντιάσουν, να διαφωνήσουν,  να συμφωνήσουν, να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, έχοντας ένα στόχο...αυτή την φορά το Stop motion ταινιάκι στο δρόμο... Όπως πάντα η ανιδιοτέλεια και η όρεξη, ήταν αυτά που διατηρούσαν υγιή την διαδικασία της δημιουργίας... Μετά από μια μίνι κουβέντα αποφασίσαμε το τί θα κάναμε, στήσαμε την μηχανή, βρήκαμε τους ηθοποιούς (χαχα) και ξεκινήσαμε.  

Το ταινιάκι αυτό έγινε στον πεζόδρομο της Αριστοβούλου... Μερικοί περαστικοί μας κοίταγαν με περιέργεια και δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς κάναμε, άλλοι σταμάταγαν, ρωτούσαν και γενικά παρακολουθούσαν. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε "επαγγελματίες ή ειδικοί" για να δημιουργήσουμε. Αυτό που αρκεί είναι να έχουμε όρεξη, φαντασία και να βρίσκουμε τρόπους έτσι ώστε να δραπετεύουμε από τις καθημερινές συνθήκες εγλωβισμού και παθητικότητας... 

Το σίγουρο είναι ότι και εμείς δεν έχουμε σπουδάσει Animation...το θέμα όμως είναι ότι συνεχώς μαθαίνουμε, περνάμε καλά δημιουργώντας και προσπαθούμε. Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν την καινούρια δοκιμή που κάναμε, ένα stop motion δρόμου...




Υ.Γ ελπίζω να βρουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν τελειωμένο και τα παιδιά που συμμετείχαν το πρωινό της 29/5 στην εκδήλωση του stop motion.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παίζει ένα λαθάκι... οτι το site είναι blublu.org. Γούσταρα πολύ με το s.m. δρόμου σκέφτομαι ήδη ιδέες για κάτι μεγαλύτερο να γίνει πάλι έξω στον πεζόδρομο. Ρίχτε ιδέες! Επίσης επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει όταν μας βλέπει τι ακριβώς κάνουμε και είναι και δύσκολο να εξηγήσεις κάπως, είναι ωραίο που πλέον θα έχουμε κάτι χειροπιαστό να τους δείξουμε που έχει γίνει ακριβώς έξω από το Τ.Χ.Χ.

Βαγγ

katerina είπε...

ειστε απιστευτοι!!

Ανώνυμος είπε...

ti omorfa pragmata!!!mpravo sas!!!!!!!!!!!!!ta filia mou apo tin germania!!
melina